ADRIAN CÂCIU:"Lucrăm la un program de finanţare de peste un miliard euro pentru susţinerea producătorilor români de hrană"

M.C.
Politică / 7 februarie

"Lucrăm la un program de finanţare de peste un miliard euro pentru susţinerea producătorilor români de hrană"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că este în lucru, în prezent, un program de finanţare de peste un miliard euro vizând susţinerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană - de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar şi lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producţie cât mai reduse, potrivit News.ro.

"În prezent, lucrăm la un program de finanţare de peste 1 miliard euro vizând susţinerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană - de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar şi lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producţie cât mai reduse", a declarat Adrian Câciu, potrivit unei postări de marţi pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor.

Declaraţia a fost făcută de către ministrul PSD la conferinţa "Contextul economic şi legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România", organizată de Carmistin şi Asociaţia Fermierilor din România.

Ministrul Finanţelor a subliniat faptul că statul român va continua finanţarea sectorului suinelor prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene.

El a anunţat că actualele măsuri guvernamentale vor fi completate de noi iniţiative de finanţare, adaptate mai bine nevoilor pieţei interne.

Ministrul Câciu a mai transmis participanţilor să nu rateze momentul pe care România îl are în prezent din perspectiva posibilităţilor de finanţare, care trebuie concretizate în piaţă şi în evoluţia acesteia.

Acesta a accentuat prioritizarea pieţei interne prin toate măsurile avute în vedere, inclusiv prin adaptarea regulilor europene în folosul industriei româneşti, potrivit sursei citate.

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9405
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5913
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6264
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro