Abonament gratuit

ADVERTORIALGreşeli frecvente pe care este important să le eviţi atunci când alegi un nume de domeniu pentru afacera ta online

Media-Advertising /

Greşeli frecvente pe care este important să le eviţi atunci când alegi un nume de domeniu pentru afacera ta online

A lansa o afacere în mediul online este în prezent un lucru cât se poate de simplu dacă avem în vedere faptul că serviciile web sunt mai răspândite ca niciodată, iar numărul companiilor care ne pot pune la dispoziţie astfel de servicii a crescut exponenţial. Cu toate acestea însă, o lansare de succes presupune desigur luarea unui număr destul de însemnat de decizii, care mai de care mai importante. Spre exemplu, alegerea unui nume de domeniu potrivit (adresa web) nu este un lucru atât de simplu pe cât am fi tentaţi să credem dacă luăm în calcul faptul că în momentul actual, ceea ce numim Internet este alcătuit din miliarde de site-uri, fiecare având nume de domeniu unice. Atunci când vorbim despre alegerea unui nume de domeniu potrivit, este esenţial să avem în vedere faptul că nu ne putem rezuma doar la un simplu nume, urmat de o extensie pentru că s-ar putea să avem surpriza ca numele respectiv să fie deja luat. Pe lângă acest lucru, un nume de domeniu, trebuie privit precum o parte importantă din identitatea unei afaceri online, astfel că alegerile de acest fel nu pot fi făcute la întâmplare.

Serviciile de înregistrare domenii sunt foarte uşor de regăsit astăzi şi au preţuri de achiziţie foarte accesibile, astfel că din acest punct de vedere nu ar trebui să întâmpini mari probleme. Alături de un serviciu de inregistrare domenii, vei avea simultan nevoie şi de serviciu de web hosting, care de asemenea este esenţial pentru existenţa unui site pe Internet. Astăzi însă ne vom ocupa de câteva dintre cele mai comune greşeli pe care viitorii administratori de site-uri web le fac de multe ori şi pe care este important ca tu să le eviţi cu orice preţ. Iată aşadar despre ce anume este vorba!

Alegerea unui nume de domeniu mult prea lung

Pentru a putea găsi un nume de domeniu mult mai uşor sau din dorinţa de a se diferenţia cât mai mult de concurenţă, foarte mulţi administratori web fac greşeala de a alege un nume de domeniu mult prea lung sau mult prea complicat. Este adevărat că acest lucru te poate ajuta într-o primă etapă să ajungi mult mai aproape de un nume de domeniu pentru afacerea ta, însă este acesta şi unul potrivit? Conform specialiştilor, numele de domenii foarte lungi sau care conţin diferite simboluri sau cifre, îngreunează foarte mult scrierea şi memorarea acestor adrese web, astfel că mulţi utilizatori renunţă la a mai intra pe site-urile de acest gen. O regulă "de aur" nescrisă recomandă să se aleagă mereu nume de domenii cât mai scurte şi cât mai relevante.

Asocierea numelui de domeniu cu cel al unor companii deja existente

De-a lungul timpului au existat câteva cazuri mai mult sau mai puţin celebre în care anumiţi webmasteri au ales să îşi asocieze într-un fel sau altul numele cu cel al unor companii deja existente, un lucru destul de imoral şi care te poate costa destul de scump dacă alegerea făcută de tine periclitează într-un fel sau altul imaginea unei alte companii. Astfel, recomandarea este aceea de a evita complet să asociezi numele afacerii tale cu cel al altor companii. Fii original!

Mare atenţie la extensiile pe care le alegi

Extensiile precum sunt cele .ro sau .com sunt de departe unele dintre cele mai comune, astfel că este recomandat (dacă este posibil desigur) să îţi îndrepţi atentia înspre extensii cât mai cunoscute. De foarte multe ori utilizatorii introduc aceste extensii la întâmplare, astfel că alegerea unei extensii mai puţin comune s-ar putea să îi oprească într-un fel sau altul să ajungă pe site-ul tau.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie