ADVERTORIALIcoane din vremea lui Mihai Viteazul şi Matei Basarab, scoase la vânzare

Media-Advertising /

Icoane din vremea lui Mihai Viteazul şi Matei Basarab, scoase la vânzare

Licitaţia de Valori Tradiţionale, inclusiv colecţia de icoane pe sticlă Cecilia Cuţescu-Storck

Joi, 9 iulie 2020, ora 19:30

Online Only - www.artmark.ro

"Sângele apă nu se face", întrucât credinţa a reprezentat, de-a lungul istoriei, liantul care a păstrat unit poporul român, iar simbolul acesteia au fost icoanele. O moştenire valoroasă, în licitaţie, este reprezentată de icoanele din colecţia artistei Cecilia Cuţescu-Storck, prima femeie din Europa care avea să predea la o catedră de arte decorative, în cadrul Academiei de Arte Frumoase din Bucureşti, dar şi o importantă activistă pentru drepturile femeilor din România. Colecţia de 7 icoane pe glajă a fost realizată în ateliere transilvănene în sec. XIX-XX, având preţuri de pornire între 150 şi 500 de euro.

Cea mai valoroasă dintre icoane, cu un preţ de pornire de 4.000 de euro, datează din epoca lui Matei Basarab din prima jumătate a secolului al XVII-lea, avându-l reprezentat pe Iisus Răstignit. O impresionantă apariţie, în licitaţie, este şi o icoană împărătească pe lemn - "Iisus Hristos Împărat şi Mare Arhiereu", cu un preţ de pornire de 3.500 de euro, realizată în jumătatea sec. XVIII în Ţara Românească.

"Omul sfinţeşte locul" - o mărturie scrisă pe iile şi costumele populare româneşti, pe care le regăsim în licitaţie, adunate din Ţara Oaşului, Ţinutul Pădurenilor sau zonele Argeş, Vâlcea şi Olt cu preţuri de pornire între 200 şi 500 de euro. Piesele unicat, cu o compoziţie care respectă perfect structura tradiţională, sunt realizate din pânză de bumbac, ţesută manual cu mătase

"Dacă nu ştii încotro mergi, uită-te înapoi de unde ai venit" - la obârşie, unde avem testamente care ne fac unici în întreaga lume, iar covoarele tradiţionale, trecând proba timpului, spun, în firele ţesute, povestea unei familii, a unei regiuni sau chiar a întregului neam. Colecţia de 13 covoare basarabene, olteneşti şi munteneşti, cu preţuri de pornire între 100 şi 1.000 de euro, sunt realizate din lână naturală, în culori naturale obţinute din plante vegetale, cu motive mici în formă geometrică, simple şi pline de conţinut.

"Nu lăsa pe mâine ce poţi face astăzi" - să vizitezi expoziţia de valori tradiţionale, deschisă la Palatul Cesianu-Racoviţă sau online artmark.ro şi să descoperi suită de piese tradiţionale româneşti - vase din ceramică decorate cu motive populare, lăzi de zestre, obiecte rare de uz utilitar sau mobilier realizat în stil Neo-Brâncovenesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie