Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ADVERTORIAL:Salvatorul Bucureştiului

Media-Advertising /

Salvatorul Bucureştiului

Zilnic, mureau peste 300 de bucureşteni. Se întâmpla în Ţara Românească, în 1813, când "Ciumalui Caragea" a secerat peste 90.000 de oameni. Singura salvare a românilor a fost Sfântul Haralambie, cunoscut în tradiţia poporului român ca izbăvitorul epidemiei de ciumă, căruia i-au fost înălţate zi şi noapte rugăciuni întru salvare. Acatistul închinat lui zice: "Bucură-te, izbăvitorule de ciumă şi de foamete!".

Astăzi, găsim dovada episodului de acum 200 de ani într-o icoană de colecţie, realizată într-un atelier transilvănean la începutul secolului XIX, al cărei vizual, reconstituie excelent momentul în care Sfântul Haralambie leagă de grumaz reprezentarea ciumei cu un lanţ greu de fier, pentru a nu mai face rău oamenilor.

Icoana pe sticlă "Sfântul Haralambie pe tron, legând ciuma", plecând în licitaţie de la un preţ de pornire de doar 250 de euro, provine din colecţia familiei ieşene Sculy Logotheti, al cărei protagonist, chirurgul Leon Sculy, a fostprimul decan al Facultăţii de Medicină din Iaşi. Precursor al neurochirurgiei româneşti, Leon Sculy, a fost un inovator, între altele este cel care a introdus în clinica apa sterilizată pentru spălatul mâinilor, a conceput un aparat destinat sterilizării materialului de sutură, a înlocuit sublimatul cu alte substanţe antiseptice, precum apa oxigenată etc.

Icoana de colecţie, alături de alte 150 de obiecte de artă sacră, inclusiv icoane rarisime din perioada lui Mihai Viteazul, Matei Basarab ori Constantin Brâncoveanu, pot fi vizionate online pe artmark.ro. Licitaţia unei Colecţii de Icoane va avea loc în Săptămâna Mare, marţi, 14 aprilie, pe platforma Artmark Live.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS