Crypto

Afecţiuni oculare depistate cu o aplicaţie de telefon

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 noiembrie 2019

Afecţiuni oculare depistate cu o aplicaţie de telefon

Pare ironic, ca un dispozitiv care provoacă probleme să le şi identifice şi să ajute la rezolvarea lor. Oamenii de ştiinţă au creat cu ajutorul inteligenţei artificiale o aplicaţie care poate recunoaşte în poze afecţiunile ochiului chiar înainte ca aceasta să fie vizibilă medicilor.

Cercetătorii numesc aplicaţia CRADLE (Computer Assisted Detector of Leukoria). Aceasta poate depista reflexii a ceea ce specialiştii numesc "ochi alb" în fotografii. Ochiul alb poa-te indica afecţiuni grave, precum cataracta, retinoblastomul şi altele.

În testele realizate, aplicaţia s-a dovedit eficientă pe toate dispozitivele instalate, indiferent de calitatea camerei foto. A fost chiar mai eficientă în depistarea afecţiunilor decât cadrele medicale. Sistemul de învăţare mecanică din spatele aplicaţiei a fost antrenat folosindu-se în jur de 53.000 de fotografii în care apăreau 40 de copii. AI-ul a depistat 16 cazuri de ochi alb şi a făcut acest lucru în medie 1,3 ani înainte ca medicul să-l poată observa. Aplicaţia s-a dovedit mai eficientă în privinţa copiilor, însă cercetătorii spun că metoda funcţionează indiferent de vârsta pacientului. Oamenii de ştiinţă avertizează că aplicaţia pe care au creat-o nu are încă aprobarea forurilor medicale naţionale şi internaţionale şi nu poate înlocui consultul medical tradiţional. Poate însă să aducă pacientul mai devreme în faţa medicului pentru a se trata din timp de o afecţiune oculară. Aplicaţia CRADLE este disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

03 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0341
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4048
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6412
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.8538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro