AFP: Coreea de Sud anunţă un plan de sprijin de 17,5 miliarde de euro pentru industria semiconductorilor

T.B.
Internaţional / 23 mai

AFP: Coreea de Sud anunţă un plan de sprijin de 17,5 miliarde de euro pentru industria semiconductorilor

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a anunţat joi un nou plan de sprijin în valoare de aproximativ 17,5 miliarde de euro pentru a consolida industria de semiconductori a ţării, un sector strategic aflat în centrul unei bătălii mondiale, relatează AFP.

Patria companiilor Samsung Electronics şi SK Hynix, printre cei mai mari producători de cipuri de memorie din lume, Coreea de Sud a anunţat anul trecut că va construi cel mai mare centru de producţie de semiconductori din lume, cu investiţii private de 240 de miliarde de dolari, în încercarea de a obţine un avantaj faţă de concurenţii săi globali în acest sector cheie, potrivit sursei.

Conform sursei citate, "Am creat un program cuprinzător de sprijin pentru industria semiconductorilor în valoare de 26.000 de miliarde de woni (aproximativ 17,5 miliarde de euro), care include finanţare, infrastructură, cercetare şi dezvoltare şi sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii", a declarat preşedintele sud-coreean, potrivit unui comunicat. Suma anunţată include investiţii de 6,4 miliarde de euro deja anunţate la 12 mai.

Yoon Suk Yeol a anunţat că Seulul va extinde, de asemenea, stimulentele fiscale pentru investiţiile în cipuri. Ţara este în curs de a construi un "mega-cluster de semiconductori" la periferia Seulului, care, potrivit guvernului, va fi cel mai mare complex de producţie de semiconductori din lume şi va crea milioane de locuri de muncă, transmite agenţia de presă menţionată.

Potrivit AFP, "După cum ştiţi cu toţii, semiconductorii sunt subiectul unui război total între ţări", a declarat Yoon Suk Yeol. "Victoria sau înfrângerea va reveni celui care va fi primul în fabricarea e semiconductori avansaţi cu o capacitate mare de procesare a datelor", a arătat preşedintele. "Statul trebuie să sprijine industria semiconductorilor pentru ca aceasta să nu rămână în urma competitorilor săi", a adăugat el.

Pachetul de sprijin anunţat include un "nou program de sprijin financiar pentru semiconductori în valoare de 17.000 de miliarde de woni" (11,5 miliarde de euro), gestionat de Banca Coreeană de Dezvoltare, pentru a permite companiilor să facă noi investiţii cruciale, cum ar fi extinderea fabricilor sau a liniilor de producţie, indică sursa.

Semiconductorii reprezintă cel mai important produs de export al Coreei de Sud, ajungând la 11,7 miliarde de dolari (10,8 miliarde de euro) în martie, cel mai ridicat nivel din ultimii aproape doi ani. Semiconductorii reprezintă o cincime din totalul exporturilor sud-coreene, potrivit cifrelor Ministerului Comerţului, potrivit aceleiaşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb