AFP: Hong Kong anulează paşapoartele a şase activişti pentru democraţie

A.F.
Internaţional / 12 iunie

AFP: Hong Kong anulează paşapoartele a şase activişti pentru democraţie

Guvernul din Hong Kong a anunţat, miercuri, că a anulat paşapoartele a şase activişti pentru democraţie care au fugit în Regatul Unit, numindu-i "infractori căutaţi fără lege", transmite AFP.

Anul trecut, Hong Kong a acordat recompense de 1 milion de dolari HK (128 000 de dolari) pentru 13 activişti pentru democraţie aflaţi în străinătate, acuzaţi de autorităţi de comiterea unor infracţiuni împotriva securităţii naţionale.

Cei şase numiţi miercuri se aflau pe lista de recompense şi erau consideraţi "infractori căutaţi fără lege... care se ascund în Regatul Unit", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

"Ei continuă să se implice în mod flagrant în activităţi care pun în pericol securitatea naţională... Prin urmare, am luat o astfel de măsură pentru a le da o lovitură puternică", a adăugat purtătorul de cuvânt, enumerând "anularea paşapoartelor HKSAR" ca fiind una dintre măsuri.

Cei şase sunt foştii legislatori prodemocraţie Nathan Law, veteranul sindicalist Mung Siu-tat, activiştii Simon Cheng şi Finn Lau, precum şi Fok Ka-chi şi Choi Ming-da.

Oficialii din Hong Kong au invocat o lege privind securitatea naţională adoptată în martie ca bază legală pentru anularea paşapoartelor.

Poliţia a adăugat că orice persoană care oferă fonduri, închiriază proprietăţi sau conduce o afacere cu cei menţionaţi ar putea fi pasibilă de până la şapte ani de închisoare.

Măsura a fost luată la cea de-a cincea aniversare a unei ciocniri violente între protestatari şi poliţie, care a marcat o escaladare majoră a mişcării prodemocraţie din Hong Kong.

Cea mai recentă serie de recompense, emise în decembrie, a fost condamnată de Statele Unite şi de Marea Britanie, Londra numindu-le "o ameninţare la adresa democraţiei noastre şi a drepturilor fundamentale ale omului".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb