AFP: Kievul acuză forţele ruse că au ''decapitat'' un militar ucrainean

R.S.
Internaţional / 18 iunie

AFP: Kievul acuză forţele ruse că au ''decapitat'' un militar ucrainean

Procurorul general al Ucrainei a acuzat marţi forţele ruse că au "decapitat" un militar ucrainean în regiunea Doneţk, în apropierea frontului de est, denunţând o crimă de război, relatează AFP.

"Am primit informaţii potrivit cărora şefii unităţilor forţelor de ocupaţie ruse din zona Volnovaha, din regiunea Doneţk, au ordonat să nu se ia prizonieri din rândul militarilor ucraineni", a declarat biroul procurorului general ucrainean, potrivit AFP.

Potrivit acestuia, capul unui militar ucrainean a fost văzut pe un vehicul militar în timpul unei operaţiuni de recunoaştere aeriană.

O fotografie care însoţeşte comunicatul arată un vehicul blindat în culori de camuflaj având pe capotă, unde imaginea devine neclară, capul care ar fi fost decapitat.

Potrivit procurorului, aceste "acţiuni constituie o încălcare flagrantă a articolelor Convenţiei de la Geneva referitoare la tratamentul prizonierilor de război". Magistratul adaugă că a fost deschisă o anchetă pentru "încălcarea legilor şi obiceiurilor războiului", precum şi pentru "crimă cu premeditare", scrie AFP.

Moscova nu a reacţionat pentru moment la aceste acuzaţii, iar AFP nu a putut verifica din surse independente declaraţiile procurorilor ucraineni.

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc de crime comise pe front de forţele lor armate de la începutul războiului declanşat în februarie 2022 de invazia Moscovei.

Ca parte a unui plan de pace în zece puncte prezentat de preşedintele Volodimir Zelenski, Kievul a solicitat crearea unui tribunal special însărcinat cu investigarea abuzurilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat, de asemenea, marţi, emiterea de către Curtea Penală Internaţională (CPI) a unor mandate de arestare pe numele a doi comandanţi ruşi acuzaţi de crime de război legate de bombardamentele din Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb