AFP: Purtătorul de cuvânt al armatei chemat la ordine după unele comentarii despre Hamas

R.S.
Internaţional / 20 iunie

AFP: Purtătorul de cuvânt al armatei chemat la ordine după unele comentarii despre Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat ieri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul luptă în Fâşia Gaza, atrăgându-şi aproape imediat un apel la ordine din partea guvernului, notează AFP.

"Hamas este o ideologie, nu putem elimina o ideologie. A spune că vom face să dispară Hamas înseamnă a arunca praf în ochii publicului", a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-un interviu pentru postul de televiziune israelian 13.

În timp ce guvernul israelian pare divizat de săptămâni întregi cu privire la problema viitorului Fâşiei Gaza odată războiul încheiat, amiralul Hagari a adăugat: "Dacă nu prevedem o alternativă, în cele din urmă, vom avea Hamas" la putere în Gaza, conform AFP.

"Distrugerea capacităţilor militare şi guvernamentale ale Hamas este unul dintre obiectivele de război definite de cabinetul de securitate, prezidat de prim-ministrul Benjamin Netanyahu", a reacţionat rapid biroul lui Netanyahu într-un comunicat lapidar.

"Tsahal este evident obligată să facă acest lucru", a adăugat textul, cu referire la armata israeliană.

Aceasta din urmă a publicat ulterior un comunicat potrivit căruia căruia "în afirmaţiile sale", purtătorul de cuvânt "a vorbit despre distrugerea Hamas ca ideologie şi idee", adăugând că declaraţiile sale au fost "clare şi explicite" şi că "orice alt comentariu ar echivala cu a scoate lucrurile din context".

În timp ce Statele Unite încearcă să obţină un armistiţiu care să permită eliberarea ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza în schimbul celei a palestinienilor închişi de Israel, Netanyahu continuă să repete că va continua războiul până la eliminarea Hamas, potrivit AFP.

Mişcarea islamistă palestiniană, considerată organizaţie teroristă de Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel, cere, la rândul ei, o încetare permanentă a focului şi o retragere totală a Israelului din Fâşia Gaza înainte de orice eliberare de ostatici.

Războiul a fost declanşat pe 7 octombrie de atacul lansat de Hamas din Fâşia Gaza în sudul Israelului, care s-a soldat cu moartea a 1.194 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale israeliene. Tot atunci, 251 de persoane au fost răpite, iar 116 sunt în continuare captive în Gaza, iar 41 au murit, potrivit armatei israeliene.

Drept represalii, armata israeliană a lansat o ofensivă la scară largă în Fâşia Gaza care a făcut 37.396 de morţi, majoritatea civili, potrivit datelor raportate de Ministerul Sănătăţii al guvernului din Gaza condus de Hamas, scrie AFP.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Unde am ajuns ??!!

    se poate vorbi NUMAI frumos despre teroristii hamas 

    1. totusi sa nu punem egalitate intre civilii palestinieni si teroristii hamas

      doar nu crezi ca un copil de 10 ani este terorist ?  

      si astfel este OK sa il omori ! 

      acel copil de 10 ani vede insa alti copii omorati de armata israeliana si se va tramsforma in viitor intr-un terorist hamas !  

      si atunci trebuie sa ne punem intrebarea = cat de vinovata este societatea rasista israeliana in aparitia si radicalizarea spre terorism a organizatiei hamas ?  

      putem oare sa cerem palestinienilor sa accepte ideea ca este dreptul evreilor sa omoare palestinieni si sa le fure pamintul si casele pentru ca asa scrie in Tora ? 

      si ei palestinienii sa nu faca nimic si sa nu se apare ?  

      actiune si reactiune  

      evrei fac ceva si palestinienii raspund  

      doar nu credeti ca palestinienii vor sta si se vor lasa dusi ca animalele la abator doar pentru ca asa vor evreii din israel si evreii din america  

      presa din occident controlata de evreii ii numesc teroristi pe cei din hamas  

      dar  

      presa din lumea araba - musulmana ii numesc eroi - luptatori pentru libertate  

      depinde din ce unghi privesc problema

      NU exista un singur adevar si un singur punct de vedere  

      Cine sunt civilii palestinieni? Ca pe unu nu l-am auzit sa condamne ce fac teroristii, ba mai mult, ii si sustin si ii aleg sa conduca, asa ca eu cred ca se poate pune egal.

      ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb