Abonament gratuit

AGENŢIILE DE PRESĂ:Airbus renunţă la o nouă linie de asamblare pentru cea mai bine vândută aeronavă, A321

D.F.
Internaţional /

Airbus renunţă la o nouă linie de asamblare pentru cea mai bine vândută aeronavă, A321

Airbus a amânat planul de a crea o linie de asamblare la fabrica din Toulouse, Franţa, pentru cea mai bine vândută aeronavă - A321 - deoarece grupul aeronautic european este afectat de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

În ianuarie, Airbus anunţase planul privind crearea liniei de asamblare, în urma cererii record pentru acest model, care este produs la fabrica din Hamburg, Germania. Aici, compania s-a confruntat cu dificultăţi legate de programul de lucru suplimentar şi de complexitatea fabricării celui mai ambiţios avion cu un singur culoar al Airbus.

Deşi planul de a converti unitatea din Toulouse care produce modelul A380 nu se modifică, urgenţa aplicării planului a dispărut, pe fondul presiunilor financiare provocate de criză, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

"Planurile noastre privind linie de asamblare de la Toulouse pentru modelul A321 line in Toulouse au fost suspendate. Când vor creşte din nou vânzările, vom reveni la planurile iniţiale", a precizat un purtător de cuvânt al Airbus.

Industria aeronautică globală a fost grav lovită de răspândirea pandemiei de coronavirus. Multe companii aeriene şi-au suspendat aproape în totalitate operaţiunile comerciale iar unele au cerut ajutorul guvernului pentru a putea trece de săptămânile următoare.

Vineri, Airbus a informat că a primit, în primul trimestru al acestui an, 290 de comenzi nete pentru avioane şi a livrat 122, în timp ce alte 60 de avioane au fost produse, dar nu au fost livrate deocamdată, din cauza evoluţiei pandemiei.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS