Abonament gratuit

AGENŢIILE DE PRESĂ: Armata, desfăşurată în ajutorul autorităţilor într-un oraş ultraconservator din Israel

F.D.
Internaţional /

 Armata, desfăşurată în ajutorul autorităţilor într-un oraş ultraconservator din Israel

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a dat undă verde vineri desfăşurării armatei pentru "a asista" autorităţile civile din Bnei Brak, un centru al iudaismului ultraortodox considerat inima pandemiei de Covid-19 în Israel, informează France Presse.

Israelul a înregistrat oficial 36 de decese din cauza noului coronavirus şi peste 7.000 de cazuri confirmate, dintre care jumătate, potrivit presei locale, printre evreii ultraortodocşi care reprezintă aproximativ 10% din populaţia ţării.

Refuzul multor evrei ultrareligioşi de a respecta măsurile de izolare şi distanţare socială ale autorităţilor a determinat poliţia să desfăşoare patrule speciale în cartierele religioase, iar autorităţile să restricţioneze accesul în Bnei Brak.

Acest oraş majoritar ultrareligios de aproximativ 200.000 de locuitori este situat la periferia oraşului Tel Aviv.

"În urma restricţiilor legate de coronavirus şi a situaţiei speciale din Bnei Brak, forţele armate israeliene vor acorda imediat municipalităţii Bnei Brak asistenţa civilă necesară pentru a-i permite să-şi îndeplinească responsabilităţile", a declarat prim-ministrul.

Netanyahu, care s-a plasat joi în izolare voluntară după ce ministrul sănătăţii, ultrareligiosul Yaacov Litzman, a fost testat pozitiv, a făcut această declaraţie după discuţii cu responsabili militari şi de securitate din ţară.

Armata va trimite echivalentul a două batalioane în oraş, reprezentând un total de 800 până la 1.000 de soldaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, asigurând că misiunea ei este de "a asista" autorităţile civile din cauza "lipsei relative de implementare a deciziilor Ministerului Sănătăţii" la Bnei Brak.

Soldaţii vor distribui alimente şi medicamente, vor ajuta la evacuarea anumitor persoane prezentând simptome ale virusului şi vor desfăşura o "campanie de informare", deoarece mulţi "ultraortodocşi" nu consultă aceleaşi mijloace de informare ca restul populaţiei.

"Majoritatea" soldaţilor nu vor fi înarmaţi, a subliniat el. "Un mic procent de comandanţi vor fi înarmaţi', a precizat Conricus într-o conferinţă online cu un mic grup de jurnalişti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS