AGENŢIILE DE PRESĂ:Atacul cibernetic masiv care a afectat anul trecut peste 2.000 de site-uri din Georgia a fost întreprins de Rusia

D.B.
Internaţional /

Atacul cibernetic masiv care a afectat anul trecut peste 2.000 de site-uri din Georgia a fost întreprins de Rusia

Atacul cibernetic masiv care a afectat anul trecut peste 2.000 de site-uri din Georgia a fost întreprins de Rusia, potrivit Georgiei, Marii Britanii şi Statelor Unite, informează BBC.

Guvernul britanic a transmis că GRU (serviciile secrete ruse) a fost în spatele "încercării de a submina suveranitatea Georgiei". Ministrul de Externe, Dominic Raab, a descris situaţia drept "complet inacceptabilă".

Ministerul rus de Externe a negat orice implicare, potrivit agenţiei de presă RIA.

Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a descoperit că GRU a fost "aproape sigur" în spatele atacurilor care au afectat pagini de internet inclusiv site-ul preşedinţiei Georgiei şi al televiziunii publice. NCSC a spus că atacul a fost primul important condus de GRU din 2017.

Marea Britanie a spus că Rusia a căutat să "semene discordie şi să perturbeze vieţile georgienilor obişnuiţi".

"Guvernul rus are o alegere clară de făcut: să continue acest model agresiv de comportament faţă de alte ţări sau să devină partener responsabil care respectă legea internaţională", a spus Raab.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a condamnat, de asemenea, atacurile: "SUA cer Rusiei să pună capăt acestui comportament faţă de Georgia şi alte teritorii".

În multe cazuri, conţinutul primelor pagini ale site-urilor a fost înlocuit cu o imagine a fostului preşedinte Mikheil Saakashvili şi cu textul "I'll be back" (Mă voi întoarce, n.r.).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS