Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

AGENŢIILE DE PRESĂ:Cuba opreşte transportul public, închide marile magazine

F.F.
Internaţional /

Cuba opreşte transportul public, închide marile magazine

Cuba, care a înregistrat 515 cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus şi 15 decese, a decis să oprească transportul public şi să închidă marile magazinele pentru a stopa propagarea bolii, informează vineri France Presse.

"Vom opri complet toate serviciile de transport public în ţară, de stat sau nu", inclusiv autobuzele şi taxiurile, a anunţat joi la televiziunea publică ministrul transporturilor Eduardo Rodriguez.

Cuba se află în prezent în stadiul de transmitere autohtonă limitată a bolii şi menţine doar şase zone ale ţării în carantină. Dar autorităţile cer populaţiei să adopte un comportament de distanţare socială.

Ministrul sănătăţii, Jose Portal, a avertizat recent că epidemia ar putea lua amploare, la fel ca în alte părţi ale lumii, şi că trebuie intensificată prevenirea.

În ciuda apelului de a rămâne acasă şi restricţionării de sâmbătă a liberei circulaţii doar pentru "lucrătorii care furnizează servicii vitale" şi pentru transportul de mărfuri, au loc "deplasări şi este prea multă lume în transportul public", a remarcat ministrul transporturilor.

La rândul său, ministrul comerţului interior, Betsy Diaz, a anunţat închiderea "vânzărilor în marile magazine" din Havana începând de vineri, pentru "evitarea unor mari adunări" de persoane ce facilitează contagiunea.

Cuba importă majoritatea alimentelor şi se confruntă adesea cu penurii atât din cauza embargoului comercial impus de SUA, cât şi a lipsei de lichidităţi, precum şi a întârzierilor în transformarea unui sistem economic după model sovietic.

Cozi lungi se formează la produse foarte căutate, precum carnea de pui sau produsele de igienă.

"Doar unităţile mici vor continua să ofere produse" de primă necesitate, a explicat Diaz. Mici magazine vor fi înfiinţate de municipalităţi "pentru a vinde produse alimentare, de toaletă şi igienă" în ture.

Vânzarea băuturilor alcoolice va fi interzisă în magazinele alimentare care vor trebui să-şi rezerve raioanele pentru hrană.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS