Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

AGENŢIILE DE PRESĂ:Curtea Supremă îi permite lui Trump să-i expulzeze pe mexicanii care cer azil

F.F.
Internaţional /

Curtea Supremă îi permite lui Trump să-i expulzeze pe mexicanii care cer azil

Curtea Supremă din Statele Unite a decis miercuri că administraţia de la Casa Albă poate continua să expulzeze în Mexic persoanele care au solicitat azil, situaţie întâlnită întregii graniţe de sud şi în contextul în care autorităţile le procesează cererile, potrivit NBC News.

Conform unei decizii a Curţii Supreme, scurtă şi nesemnată, demersul SUA poate continua chiar dacă la curţile de justiţie de nivel inferior programul Trump ar putea fi declarat ilegal. O opinie separată a avut judecătoarea Sonia Sotomayor, care nu e de acord cu această măsură.

Această politică a administraţiei Trump, cunoscută drept Migration Protection Protocols sau "Rămâi în Mexic", a început în ianuarie 2019, iar în 13 luni a devenit operaţională. Homeland Security a expulzat mai mult de 60.000 de imigranţi în Mexic, în timp ce aşteptau hotărârea de deportare.

În urma acţiunilor societăţii civile, o curte federală a stabilit că acest program ar putea fi blocat în California şi Arizona până la mijlocul acestei luni.

Departamentul de Justiţie a precizat: "Programul a fost un instrument foarte eficient şi indispensabil" în eforturile de a "face faţă imigraţiei de la graniţa de sud".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. "persoanele care au solicitat azil" sunt in 99% din cazuri persoane care nu au nevoie de azil. Cererea azilului se face dupa ce sunt prinsi ca incearca sa traverseze ilegal granita, la sfatul angajatilor unor NGO-uri, pentru ca atunci nu putea fi deportati automat, si cat timp este procesata cererea de azil (ca deh, procedura e procedura) acestia nu sunt detinuti si se 'pierd' prin state, ignorand citatiile instantei de a se prezenta pentru a-si sustine cererea. Pentru ca acestia nu se prezinta, cererea de azil este respinsa si america are inca un imigrant ilegal. Solutia lui Trump? Asteptati in Mexic cateva zile sa vi se proceseze cererea inainte de a fi inevitabil respinsa, pentru ca majoritatea nu sunt activisti politici represati, nu este razboi in Mexic si oamenii nu vor decat sa plece la mai bine, fara sa stea la rand in spatele oamenilor care respecta procedurile si legile SUA.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS