Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

AGENŢIILE DE PRESĂ:După Italia, medici cubanezi au fost trimişi în Andorra

D.F.
Internaţional /

După Italia, medici cubanezi au fost trimişi în Andorra

Cuba a trimis sâmbătă 39 de medici şi infiermiere către principatul Andorra, a doua ţară europeană pe care insula o ajută în lupta contra Covid-19, scrie AFP.

"Ei vor îndeplini o misiune într-un loc unde este nevoie, este o decizie personală şi voluntară", a asigurat medicul Jorge Delgado, directorul serviciilor cubaneze de colaborare medicală.

Cuba a acţionat la cererea principatului de 70.000 de locuitori, situat între două ţări europene foarte afectate de pandemie, Franţa şi Spania, şi care a înregistrat 267 de cazuri dintre care trei decese.

"Avem o veste mare: medici şi infirmiere specializate în ventilare asistată din Cuba vin să ne ajute", a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii din Andorra, Joan Martinez.

"Este pentru prima dată când brigada noastră (grup de profesionişti cubanezi din domeniul sănătăţii trimişi în străinătate) merge într-o ţară bogată, cu o tehnologie de vârf, prin urmare ne vom adapta la condiţiile lor", a spus medicul Vilma Vargas.

Cu acest nou grup, Cuba a trimis în zece zile 508 medici şi infirmiere în alte ţări pentru a ajuta în lupta contra coronavirusului: în Italia şi în 11 ţări din America latină şi Caraibe, între care Venezuela, Nicaragua şi Haiti.

Insula a înregistrat 119 cazuri, dintre care trei decese.

Cu venituri de 6,3 miliarde de dolari în 2018, exportul serviciilor medicale, o tradiţie de lungă durată în această ţară socialistă, este unui dintre motoarele economiei cubaneze, urmat de turism.

Dar acest program de trimitere de medici în străinătate - 29.000 repartizaţi în 59 de ţări - a fost criticat anul trecut de mai multe ţări, cu Statele Unite şi Brazilia în frunte, pentru condiţiile de muncă ale acestor profesionişti, o mare parte a salariului lor revenind statului cubanez.

În consecinţă, insula a pierdut contractele cu Brazilia, Bolivia, Ecuador şi Salvador.

"Medicii cubanezi trebuie să fie plătiţi de manieră directă şi corectă", a repetat sîmbătă Ambasada americană de la Havana.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo Cuba! Este o noutate pentru mine! Nici nu am cuvinte sa ma exprim. Presupun ca sistemul este cum era la noi ARCOM, adică îți asigura salariul in țara, îți mai da ceva și valuta și îți spune unde sa o cheltui, și totul e in regula. Încă o data Bravo Cuba!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie