Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

AGENŢIILE DE PRESĂ:Fondul suveran al Norvegiei raportează pierderi de 114 miliarde de dolari

D.F.
Internaţional /

Fondul suveran al Norvegiei raportează pierderi de 114 miliarde de dolari

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare fond de acest fel din lume, a înregistrat pierderi de 1.170 de miliarde de coroane norvegiene (114 miliarde de dolari) în primul trimestru din 2020, din cauza turbulenţelor de pe pieţele bursiere, pe fondul pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

Totuşi, pierderile Fondului, gestionat de Banca Centrală a Norvegiei, sunt mai mici decât cele raportate în perioada 1 ianuarie - 26 martie 2020, de 1.330 miliarde de coroane norvegiene (124 miliarde de dolari).

În primul trimestru din 2020, Fondul a înregistrat un randament al investiţiilor de minus 14,6%, faţă de minus 16,2% raportate în perioada 1 ianuarie - 26 martie 2020.

Recent, Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a informat că în anul 2019 a avut un randament al investiţiilor de 19,9%, ceea ce i-a permis să realizeze câştiguri record de 1.690 miliarde de coroane norvegiene (180,49 miliarde de dolari).

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a anunţat săptămâna trecută că investeşte aproximativ 65,3% din active, în timp ce ţinta pe termen lung este de 70%.

Luni, Ministerul de Finanţe din Norvegia a informat că, în contextul efectelor pandemiei asupra economiei, ar putea fi majorat procentul cheltuielilor din fond, între 3,9% şi 4,7% în 2020, faţă de planul original ce prevedea cheltuieli de doar 2,5% din fond.

Luna trecută, Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a anunţat numirea administratorului unui fond speculativ din Londra în funcţia de director general.

Din septembrie, Fondul va fi condus de Nicolai Tangen, directorul general al AKO Capital, înfiinţat în 2005, care gestionează active de 16,4 miliarde de dolari.

Nicolai Tangen, născut în Norvegia, îi va succeda lui Yngve Slyngstad, care şi-a anunţat demisia anul trecut.

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei este cel mai mare fond de acest fel din lume în condiţiile în care deţine active de 930 de miliarde de dolari. Fondul investeşte veniturile generate de Norvegia din producţia de petrol şi gaze în acţiuni, obligaţiuni şi proprietăţi imobiliare din străinătate.

Pe plan global, Fondul suveran de investiţii al Norvegiei deţine acţiuni în peste 9.000 de companii, cele mai mari participaţii fiind în Microsoft, Apple, Nestle, Alphabet şi Amazon.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS