Abonament gratuit

AGENŢIILE DE PRESĂ:Israelul denunţă o tentativă a Hamas de atac cibernetic care a vizat telefoanele mobile ale soldaţilor

B.F.
Internaţional /

Israelul denunţă o tentativă a Hamas de atac cibernetic care a vizat telefoanele mobile ale soldaţilor

Armata israeliană a anunţat că a dejucat o tentativă a mişcării palestiniene Hamas de atac cibernetic care a vizat telefoanele mobile ale soldaţilor. Soldaţii erau tentaţi cu profiluri false de femei "seducătoare", relatează AFP.

Au fost ţinta atacului telefoanele a zeci de soldaţi, însă armata este de părere că nu au existat pierderi semnificative de informaţii, potrivit unui purtător de cuvânt, Jonathan Conricus.

Aceasta este a treia astfel de tentativă de atac cibernetic a Hamas din ultimii patru ani.

Mesaje de la contacte cu profiluri de "tinere seducătoare" le erau trimise soldaţilor prin Facebook, WhatsApp, Instagram şi Telegram, a explicat Conricus. Pentru prima dată Hamas a folosit şi Telegram. După stabilirea contactului, soldaţii erau încurajaţi să acceseze un link de pe care să descarce o aplicaţie care ar fi permis schimbul de fotografii. Aplicaţiile respective, despre care militarii au spus că erau Catch&See, ZatuApp şi GrixyApp, urmau să infecteze telefoanele soldaţilor şi să le ofere autorilor atacului acces total.

Armata nu a precizat cum a stabiit că autorii tentativei de atac cibernetic care a început în urmă cu câteva luni au fost cei din micşarea Hamas, însă a menţionat că are dovezi clare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS