Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

AGENŢIILE DE PRESĂ:Peste 120 de ţări au cerut ajutor Coreei de Sud pentru testarea populaţiei

D.F.
Internaţional /

Peste 120 de ţări au cerut ajutor Coreei de Sud pentru testarea populaţiei

Coreea de Sud a primit solicitări din 121 de state pentru a ajuta la operaţiunile de testare a populaţiei la noul coronavirus, a declarat miercuri un oficial din Ministerul de Externe, transmite Reuters.

Campania masivă de testare din Coreea de Sud, sprijinită de geolocalizarea contactelor persoanelor infectate, este creditată cu un rol important în încetinirea răspândirii coronavirusului în această ţară, care a avut la un moment dat al doilea cel mai mare focar, după China.

'Primim atât de multe cereri din diferite ţări pentru că am dezvoltat o experienţă de la începutul epidemiei. Numărul, care astăzi este de 121 de ţări, creşte în fiecare zi', a declarat oficialul, care a cerut să-i fie păstrat anonimatul.

Coreea de Sud a creat un grup de lucru pentru a stabili cum poate oferi asistenţă, fie prin exportul de kituri de testare, fie prin alte ajutoare umanitare, a adăugat oficialul ministerial.

Acesta nu a precizat despre ce ţări este vorba, însă producătorii sud-coreeni de kituri de testare au contracte de livrare către state din SUA şi ţări precum Italia.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump i-a solicitat omologului său sud-coreean echipamente medicale şi a promis ajutor pentru ca firmele sud-coreene să primească autorizare din partea agenţiilor americane responsabile.

Firmele de biotehnologie sud-coreene care produc astfel de kituri şi-au mărit capacităţile pentru a face faţă creşterii comenzilor. Acţiunile unora dintre principalele companii din domeniu şi-au triplat aproape valoarea de la începutul anului.

Pe de altă parte, Coreea de Sud va analiza teste pentru coronavirus de la providerul finlandez de servicii de sănătate Mehilainen, care va trimite în următoarele două săptămâni 18.000 de probe prelevate, au anunţat cele două părţi.

Mehilainen, care oferă servicii de sănătate celor mai mari companii din Finlanda, a declarat că va coopera cu un laborator sud-coreean, urmând ca probele să fie trimise cu zboruri charter finlandeze, care se vor întoarce cu echipamente de protecţie şi materiale de testare.

Serviciul public de sănătate din Finlanda are dificultăţi în a răspunde cererii mari de teste, limitându-le la personalul medical şi la pacienţii cu starea cea mai gravă. Mari companii finlandeze s-au oferit să plătească pentru testarea angajaţilor lor care nu pot avea acces la sistemul sanitar public.

Potrivit unui oficial de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Maladiilor, guvernul de la Seul le-a recomandat celor 118 laboratoare autorizate de stat pentru testări 'să ajute Finlanda în măsura în care acest lucru nu afectează operaţiunile (sud-)coreene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie