Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

AGENŢIILE DE PRESĂ:Poliţia italiană va spori controalele în timpul sărbătorilor pascale

F.F.
Internaţional /

Poliţia italiană va spori controalele în timpul sărbătorilor pascale

Ministrul de interne al Italiei, Luciana Lamorgese, a anunţat vineri că vor fi întărite controalele stradale ale poliţiei în timpul sărbătorilor pascale, pentru a-i împiedica pe oameni să se deplaseze fără un motiv urgent, transmite AFP.

'Şi de Paşte trebuie să rămânem toţi acasă pentru binele nostru şi al celor apropiaţi şi pentru a permite Italiei să repornească cât mai rapid posibil', a declarat Luciana Lamorgese într-un interviu apărut vineri în cotidianul Corriere della Sera.

'Din acest motiv, vor fi întărite controalele de poliţie în ce priveşte deplasările, spre a evita ca oamenii să plece la reşedinţa de vacanţă sau în localităţi turistice. Cei care nu îşi vor putea justifica deplasarea vor fi sancţionaţi', a precizat ea.

'Înţeleg că, închişi în casă şi odată cu sosirea primăverii, italienii simt nevoia să revină la normalitate (...), dar nu putem să lăsăm garda jos acum prin comportamente iresponsabile', a subliniat ministrul de interne.

Luciana Lamorgese a precizat că, din data de 11 martie, când au intrat în vigoare restricţiile de deplasare, forţele de ordine au controlat aproape 6 milioane de persoane şi au sancţionat peste 220.000.

Guvernul italian a decis să prelungească până la 3 mai măsurile de izolare care expirau la 13 aprilie, conform presei italiene de vineri, care citează surse sindicale.

Decizia, care nu este încă oficială, ar urma să fie adoptată într-un termen foarte scurt, a fost anunţat joi după-amiază într-o reuniune între mai mulţi membri ai guvernului, printre care prim-ministrul Giuseppe Conte, şi reprezentanţi ai unor organizaţii sindicale şi patronale.

'Data de marcat cu roşu în calendarul italienilor este 4 mai: în acea zi, dacă totul merge bine, restricţiile care obligă milioane de oameni să rămână acasă ar putea fi relaxate', scrie pe prima pagină Corriere della Sera. 'Însă persoanele în vârstă şi cele cu risc vor trebuie să fie protejate mai mult timp', atenţionează cotidianul milanez.

Ultimele care se vor redeschide, la o dată deocamdată necunoscută, ar urma să fie şcolile, barurile, restaurantele, cabinetele dentare şi sălile de sport, scrie La Repubblica.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS