Abonament gratuit

AGENŢIILE DE PRESĂ:Preşedintele Kazahstanului a prelungit starea de urgenţă până la sfârşitul lui aprilie

F.F.
Internaţional /

Preşedintele Kazahstanului a prelungit starea de urgenţă până la sfârşitul lui aprilie

Preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a prelungit vineri până la sfârşitul lunii aprilie starea de urgenţă instituită pe teritoriul ţării de pe 16 martie, pentru a combate propagarea COVID-19, informează agenţia de presă EFE.

"Pe 15 aprilie expiră decretul meu privind declararea stării de urgenţă şi este clar că aceasta trebuie extinsă până cel puţin la finalul lunii" (aprilie), a declarat preşedintele kazah în timpul unei şedinţe online cu guvernatorii regiunilor acestei ţări din Asia Centrală.

Tokaev a cerut ca situaţia legată de pandemie să nu fie tratată cu superficialitate şi a subliniat necesitatea de a prelungi carantina Preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a prelungit vineri până la sfârşitul lunii aprilie starea de urgenţă instituită pe teritoriul ţării de pe 16 martie, pentru a combate propagarea COVID-19, informează agenţia de presă EFE.impusă anumitor oraşe, inclusiv capitalei, până la sfârşitul lui aprilie.

"Sunt conştient că aceasta este o decizie nepopulară pentru că oamenii vor să iasă afară, să-şi recupereze viaţa normală, însă nu există altă opţiune decât menţinerea carantinei şi a autoizolării", a insistat Tokaev.

Preşedintele kazah a mai spus că ţara trebuie să înceapă să se pregătească pentru o reformă radicală a sistemului sanitar, educaţional şi ştiinţific.

"Partea bună a crizei este că a scos la iveală toate punctele vulnerabile şi a creat totodată mari oportunităţi. Şi trebuie să profităm de acest lucru", a subliniat Tokaev.

Potrivit celui mai recent bilanţ, în Kazahstan au fost înregistrate 802 cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi 9 oameni au murit de COVID-19.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS