Abonament gratuit

AGENŢIILE DE PRESĂ:Putin îi îndeamnă pe ruşi să respecte izolarea

D.F.
Internaţional /

Putin îi îndeamnă pe ruşi să respecte izolarea

Vladimir Putin i-a îndemnat luni pe ruşi să respecte izolarea impusă în capitala rusă, un exemplu urmat de un număr tot mai mare de regiuni din această ţară vastă, într-o încercare de a opri răspândirea covid-19, relatează AFP.

Preşedintele rus a evitat săptămâna trecută să ordone o asemenea izolare, declarând liberă perioada de la 28 martie la 5 aprilie şi îndemnând ruşiisă stea "acasă".

Primarul capitalei Serghei Sobianin a decis până la urmă, duminică seara, să restrângă deplasările celor pe care-i administrează, după ce moscoviţii au profitat sâmbătă şi duminică în număr mare de venirea primăverii şi au ieşit în parcurile din capitală, fără să respecte îndemnurile autorităţilor de a respecta distanţarea socială.

Putin i-a îndemnat luni pe locuitorii capitalei "să ia cu cea mai mare seriozitate şi cu totală responsabilitate" aceste măsuri "justificate şi necesare", într-o reuniune prin videoconferinţă.

El a cerut totodată autorităţilor din diverse regiuni ruse să acţioneze "în mod real" împotriva răspândirii virusului şi să nu se mulţumească "cu foi de hârtie şi rapoarte".

El a reclamat o suplimentare a numărului paturilor în spitale, centre de testare suplimentare şi constituirea unei rezerve de sisteme de respiraţie artificială şi de medicamente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS