AGENŢIILE DE PRESĂ:Temerile privind extinderea coronavirusului şterg cel puţin 400 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, în Europa

D.B.
Internaţional / 24 februarie 2020

Temerile privind extinderea coronavirusului şterg cel puţin 400 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, în Europa

Pieţele bursiere europene au suferit luni cel mai semnificativ declin de la mijlocul lui 2016, pe fondul extinderii numărului de persoane infectate cu coronavirus în Italia, Coreea de Sud şi Iran, transmite Reuters.

Bursa de la Milano a scăzut cu peste 4,5% după apariţia focarului de coronavirus din nordul industrializat al Italiei, care a dus la impunerea de restricţii de călătorie.

Pieţele bursiere din Frankfurt şi Paris înregistrau luni un declin de peste 3,5%, în timp ce la Londra scăderea era de 3,3%, ceea ce a provocat în câteva ore ştergerea a cel puţin 400 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a regiunii.

Preţul unciei de aur a urcat cu 2,5%, la 1.680 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, iar randamentele bondurilor germane au scăzut la minus 0,475%, cel mai redus nivel din ultimele patru luni.

"Toată lumea vede că aceste evoluţii ar putea duce la un nou declin al economiei, care era deja într-o situaţie fragilă. Ar putea fi un nou pas spre recesiune în multe ţări", a avertizat analistul Elwin de Groot, de la Rabobank.

În Asia, Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de luni în cădere cu 3,87%, după ce numărul cazurilor a urcat la 763 şi s-au înregistrat şapte persoane decedate. Bursa japoneză este închisă luni, cu prilejul unei sărbători naţionale, dar principalii indici bursieri din Australia şi Noua Zeelandă au scăzut cu 2,5% şi, respectiv, 1,8%.

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a scăzut cu 2,10 dolari, la 56,35 dolari, în timp ce la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex) cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' a scăzut cu 1,64 dolari, ajungând la 51,74 dolari.

Epidemia de coronavirus a provocat decesul a peste 2.400 de persoane în China, care este responsabilă pentru 98% din numărul total de cazuri diagnosticate la nivel mondial. Cu toate acestea, răspândirea virusului în afara Chinei pe parcursul weekend-ului pare să fi surprins autorităţile nepregătite. Italia a oprit carnavalul de la Veneţia, a închis şcolile şi a introdus în carantină oraşele afectate de coronavirus, însă, deocamdată, nu a descoperit cum şi de unde a început răspândirea virusului.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro