Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

AGENŢIILE DE PRESĂ:Venezuela denunţă guvernul SUA în faţa Curţii penale internaţionale pentru crime împotriva umanităţii

B.D.
Internaţional /

Venezuela denunţă guvernul SUA în faţa Curţii penale internaţionale pentru crime împotriva umanităţii

Ministrul de Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, Jorge Arreaza, a emis joi o scrisoare semnată de preşedintele Nicolas Maduro în faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI), în care solicită oficial iniţierea unei investigaţii privind infracţiunile împotriva umanităţii care derivă din măsurile coercitive unilaterale ilegale impuse de guvernul Statelor Unite împotriva poporului şi a statului venezuelean în ansamblu.

"Avem convingerea că consecinţele acestor măsuri coercitive unilaterale constituie crime împotriva umanităţii; în acest caz, împotriva populaţiei civile din Venezuela ", a declarat diplomatul venezuelean într-o conferinţă de presă de la Haga, Olanda, după ce a trimis cazul la instanţa internaţională.

Aceste măsuri, a reiterat, simbolizează o nouă modalitate de utilizare a forţei în încălcarea flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi a celor mai elementare principii ale dreptului internaţional.

"Sunt arme de distrugere în masă şi numai cu multilateralismul activat pe deplin, şi în ofensivă împotriva ilegalităţii, le putem opri; şi nu numai Republica Bolivariană Venezuela şi rezistenţa sa, ci şi sistemul multilateral, Statele trebuie să oprească coordonat barbarismul şi să impună singurul imperiu care trebuie să existe, care este statul de drept ", a subliniat el.

În baza acestor argumente, Ministrul de Externe venezuelean a cerut relevanţă şi oportunitate în tratarea acestei sesizări la Curtea Penală Internaţională.

"Cu cât acţiunea întârzie mai mult, cu atât este generată mai multă suferinţă, cu atât mai multe persoane sunt afectate. Este o lucrare colectivă urgentă ", care ar putea genera jurisprudenţă, a adăugat el după ce a expus consecinţele severe ale acestor măsuri asupra poporului venezuelean în toate domeniile.

Ministrul venezuelen de Externe a reiterat că măsurile coercitive unilaterale impuse de Statele Unite asupra Venezuelei vizează crearea condiţiilor care să conducă la o schimbare a guvernului cu forţa în ţara Latin Americană.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS