AJUNGÂND LA O PARTICIPAŢIE DE 99%TeraPlast şi-a majorat cu 32% participaţia în Depaco

E.O.
Ziarul BURSA #Companii /

Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast: "Evoluţia business-ului de la intrarea în Grupul TeraPlast şi până acum ne confirmă încrederea pe care am avut-o şi o avem atât în potenţialul companiei, cât şi în oportunităţile pe care le poate oferi piaţa de învelitori a cărei valoare este de peste 300 milioane de euro".

Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast: "Evoluţia business-ului de la intrarea în Grupul TeraPlast şi până acum ne confirmă încrederea pe care am avut-o şi o avem atât în potenţialul companiei, cât şi în oportunităţile pe care le poate oferi piaţa de învelitori a cărei valoare este de peste 300 milioane de euro".

Investiţia totală a Grupului TeraPlast în Depaco va depăşi 17 milioane euro  

Preţul de 5,1 milioane de euro va fi decontat până în decembrie 2020

Grupul TeraPlast şi-a majorat cu 32% participaţia în Depaco, jucător de top al pieţei locale de sisteme complete pentru acoperişuri prin brandul Wetterbest, ajungând, astfel, la o participaţie de 99%.

În urma contractului încheiat în data de 10 mai 2019, investiţia totală a TeraPlast în deţinerea de 99% din Depaco va depăşi 17 milioane de euro, conform unui comunicat al companiei. Preţul de 5,1 milioane de euro pentru deţinerea adiţională de 32% se va deconta până în decembrie 2020.

Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast, a menţionat: "Achiziţia se încadrează în politica Grupului TeraPlast de a-şi consolida participaţiile în subsidiarele sale. Evoluţia business-ului de la intrarea în Grupul TeraPlast şi până acum ne confirmă încrederea pe care am avut-o şi o avem atât în potenţialul companiei, cât şi în oportunităţile pe care le poate oferi piaţa de învelitori a cărei valoare este de peste 300 milioane de euro".

În primul trimestru din 2019, Wetterbest a avut cea mai mare contribuţie la evoluţia cifrei de afaceri consolidată a Grupului TeraPlast, adaugând 3,9 milioane de euro faţă de trimestrul 1 din 2018, arată sursa citată. Aceasta menţionează că evoluţia vine ca urmare a măsurilor implementate la nivelul departamentului comercial, precum şi a dezvoltării segmentului industrial.

Pentru 2019, compania îşi propune o cifră de afaceri de 55 milioane de euro, cu 18% peste valoarea din 2018 şi creşterea cu 51% a EBITDA, până la 4,6 milioane de euro. La aceste obiective va contribui şi noua facilitate de producţie, obiectul proiectului co-finanţat prin schema de ajutor de stat, care va funcţiona începând cu trimestrul al treilea al acestui an.

Din ajutorul de stat de 6,8 milioane de euro primit de către Grupul TeraPlast anul trecut, Wetterbest beneficiază de aproximativ 1,9 milioane de euro pentru investiţia într-o unitate nouă de producţie în Băicoi.

Achiziţia Depaco a început în 2017, TeraPlast preluând pachetul majoritar de 67% în ianuarie 2018.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast, cu acţionariat 100% autohton, este compus din companiile TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfăşoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP. Acţiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR şi BET-Plus.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS