Alegerea noului board al Turism Felix, anulată de instanţă

A.I.
Piaţa de Capital / 22 februarie 2021

Alegerea noului board al Turism Felix, anulată de instanţă

Tribunalul Bihor a anulat, la finele săptămânii trecute, punctul 1 al hotărârii acţionarilor Turism Felix (TUFE) din data de 3 octombrie 2020, care privea alegerea unui nou Consiliu de Administraţie al companiei cu un mandat de doi ani, reiese din comunicatul companiei remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Alegerea unui nou board, împreună cu alte decizii ale acţionarilor Turism Felix din luna octombrie a anului trecut, fusese contestată în instanţă de fostul preşedinte al board-ului Mihai Fercală şi de Viorel Boruna.

În decizia Tribunalului Bihor se arată: "Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Viorel Boruna în contradictoriu cu pârâta Turism Felix şi, în consecinţă: Constată nulitatea absolută parţială a Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Turism Felix din 3 octombrie 2020 în ceea ce priveşte punctul 1 de pe ordinea de zi, respectiv alegerea membrilor consiliului de administraţie. Respinge în rest că neîntemeiate celelalte cereri ale reclamantului".

Decizia instanţei este cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare.

Din noul Cosiliu de Administraţie al Turism Felix votat de acţionari în 3 octombrie anul trecut fac parte preşedintele Marius Moldovan, vicepreşedintele Nicolae Petria şi membrii Tudor Ciurezu, Radu Cătălin Petrea şi Mihaela Susan. Fostul board al societăţii era format din Mihai Fercală, Tudor Ciurezu şi Gheorghe Cotrău.

Alte decizii ale acţionarilor ce au fost atacate de contestatari vizau o serie de modificări operate în Actul Constitutiv al societăţii şi schimbarea destinaţiei unui program de răscumpărare.

Convocarea acţionarilor Turism Felix se făcuse la solicitarea SIF Transilvania, ce deţine 63,2% din companie. Pe lângă SIF Transilvania, în acţionariatul Turism Felix se mai găseşte SIF Oltenia (SIF5), cu o deţinere de 28,97% din capitalul societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro