ALEXANDRU NAZĂRE, MINISTRUL DE FINANŢE:"Trebuie să reducem deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice''

G.U.
Macroeconomie / 13 ianuarie

"Trebuie să reducem deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice''

Planurile de reforme care să sprijine redresarea economică, împreună cu perspectivele economice ale anului în curs, nevoile de finanţare şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-au numărat, de asemenea, printre temele de discuţie avute astăzi, 13 ianuarie, de către ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, şi comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Trebuie să reducem deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, prin urmare vom continua sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate, care rămân prioritare în aceste circumstanţe dificile", a transmis ministrul finanţelor, Alexandru Nazare.

Potrivit comunicatului de presă, ministrul român de finanţe a exprimat angajamentul puternic al Guvernului pentru implementarea tuturor planurilor de sprijinire a economiei şi de reformă a sistemelor care necesită atenţie, în contextul stabilităţii politice de care se bucură România după alegerile de anul trecut.

Referitor la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, comisarul Paolo Gentiloni a menţionat că este optimist în ceea ce priveşte evoluţia discuţiilor privind propunerea de Plan din partea României şi că îl consideră o bază bună pentru discuţiile programate în următoarele luni.

Ministerul Finanţelor aminteşte că România va fi un beneficiar net al fondurilor structurale, ţinând cont de faptul că doar subvenţiile din cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (RRF) reprezintă aproximativ 6% din PIB-ul românesc pentru 2019, iar o sumă similară în împrumuturi este disponibilă, se menţionează în comunicat.

Oficialul european a exprimat, totodată, disponibilitatea Comisiei Europene pentru asistenţă, dacă România consideră necesar, şi încrederea într-o bună cooperare. Ca atare, cei doi oficiali au hotărât continuarea discuţiilor la nivel tehnic.

Convorbirea dintre cei doi oficiali face parte din seria de dialoguri pe care ministrul finanţelor a început-o cu oficialii europeni, în vederea întăririi relaţiilor pe care România le are cu CE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro