ALEXANDRU RAFILA:"Protejarea persoanelor vulnerabile nu înseamnă izolarea acestora"

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea /

Creşterea capacităţii de testare şi înfiinţarea unui centru integrat de comunicare sunt principalele propuneri ale PSD pentru combaterea răspândirii pandemiei Covid-19 în ţara noastră, conform planului prezentat ieri, de prim-vicepreşedintele social-democrat Sorin Grindeanu şi de candidatul social-democrat la alegerile parlamentare, medicul Alexandru Rafila.

"Ne aflăm astăzi în faţa unui dezastru sanitar cauzat de guvernul PNL. Dacă România ar fi un pacient ar fi deja la Terapie Intensivă. PSD are un plan în care să pună oamenii, sănătatea şi ţara pe primul loc. Toate măsurile din planul PSD pentru combaterea pandemiei sunt luate de experţi, nu de impostori ca la PNL. Sunt măsuri concrete care ne vor ajuta să redevenim puternici. Poate fi pus în aplicare din prima zi, pentru că este un plan simplu, iar fiecare român va fi partener în acest plan, a afirmat Sorin Grindeanu", prim-vicepreşedintele PSD.

Medicul Alexandru Rafila a precizat că, până acum, din păcate a existat o abordare de natură politică legată de noul coronavirus, iar acest lucru poate să creeze confuzii.

"Important este să putem creşte capacitatea sistemului de sănătate publică, să identificăm cazurile de persoane bolnave şi a capacităţii de testare, să existe disponibilitatea asistenţei medicale pentru a trata toate categoriile de pacienţi, nu doar pe cei cu coronavirus. Protejarea persoanelor vulnerabile nu înseamna izolarea acestora. Avem două zone de îmbunătăţit: terapia pacienţilor cu forme medii şi a celor cu forme grave. Apoi este important să obţinem rezultatele testării în maximum 48 de ore, deoarece avem judeţe în jurul Bucureştiului, unde rezultatele vin după 96 de ore, iar acest lucru favorizează răspândirea bolii. În privinţa strategiei de testare, trebuie să putem extinde sfera testării şi să uşurăm accesul la ea. Dacă testarea indivizilor va fi făcută acolo unde există o probabilitate de transmitere la nivele ridicate, vom identifica rapid şi izola focarele şi vom reduce transmiterea comunitară şi spitalicească a virusului. Ne propunem să dezvoltăm o aplicaţie informatică, ce va permite oricui să beneficieze de testare la nevoie, dacă există riscul de infectare. De asemenea, este necesar să facem centre de training al personalului, pentru a avea teste de calitate", a precizat Alexandru Rafila.

"O altă măsură se referă la informarea populaţiei, care, în opinia specialiştilor PSD trebuie să fie corectă, onestă şi transparentă.

Propunem înfiinţarea unui centru de comunicare integrat, care va elabora mesaje şi informări adaptate momentului şi grupului de informaţie, care va analiza comunicarea şi va contracara mesajele false", a mai spus Alexandru Rafila, care a ţinut să mai menţioneze că . sistemul de sănătate nu este nelimitat şi singura solutie este să reuşim oprirea transmiterii noului coronavirus.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. Rafila vorbeste mai nou in calitate de membru PSD si nu de medic.

  "Persoanele vulnerabile" la COVID sunt in general varstanicii care au acumulat intre timp si diverse boli cronice (comorbiditati). Sa-i izolezi pe acestia inseamna sa antagonizezi tocmai votantii PSD, deci membrul (nu medicul) Rafila recomanda impotriva izolarii populatiei cu risc. 

  In ceea ce priveste testarea in masa, asta este o afacere care poate deveni o vaca de muls pe termen lung (intrucat Streinu Cercel ne-a spus ca pandemia nu va trece cel putin pana in 2023). 

  De ce nu studiaza Rafila si Streinu modelul japonez / suedez? 

  In fond, nu e vorba despre care e mai destept, ci de care functioneaza cu cea mai mica suferinta pentru populatia in ansamblu.

  Membrul PSD Rafila a uita crezul medicului rafila: primum non nocere 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro