Alina Gorghiu anunţă că ministrul Ligia Deca s-a angajat că va amenda acel articol din legile educaţiei privind specializarea de învăţător

S.B.
Politică / 30 ianuarie

Alina Gorghiu anunţă că ministrul Ligia Deca s-a angajat că va amenda acel articol din legile educaţiei privind specializarea de învăţător

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat, luni, într-o intervenţie la Digi24, că ministrul Educaţiei, Ligia Deca s-a angajat că va amenda acel articol din legile educaţiei privind specializarea de învăţător, în forma discutată cu cei din liceele pedagogice, informează news.ro.

Despre calendarul adoptării legilor educaţiei, Gorghiu a menţionat că acesta a fost agreat deja în coaliţie şi speră să se depăşească momentul acela de mici tachinări în coaliţie, pentru că paternitatea proiectului aparţine unuia sau altuia.

Alina Gorghiu a afimat că ministrul Educaţiei, Ligia Deca a prezentat în şedinţa PNL stadiul pachetului legilor educaţiei. "Acest pachet de legi este discutat de mai bine de un an. A fost în dezbatere publică, pachetul de legi, nu termenul de 30 de zile cât trebuie să stea în transparenţă decizională ci peste 100 de zile", a spus senatoarea PNL. Ea a arătat că s-au depus peste 10.000 de amendamente, din care mare parte au fost însuşite şi au fost dezbateri publice cu sutele, cu părinţi, cu profesori, cu politicieni şi cu inspectori. Despre salarizarea profesorilor, Alina Gorghiu a arătat că "este o prioritate zero în această lege". "Un calendar a fost agreat în coaliţie, au mai fost câteva amendamente discutate astăzi şi vă spun unul care a creat emoţie în diverse zone ale ţării, unde există licee pedagogice, şi anume amendamentul acela legat de păstrarea profesiei de învăţător, educator, în liceele pedagogice, iar doamna ministru s-a angajat că va amenda acest articol în forma discutată cu cei din liceele pedagogice. A mai fost o discuţie despre învăţământul confesional şi toată lumea care a avut amendamente, astăzi, în şedinţa Biroului Executiv, a fost asigurată că vom găsi formula astfel încât toate opiniile venite din judeţe, de la Inspectorat, de la şcoli, de la părinţi, se va regăsi în cea mai bună formă, în lege", a arătat Gorghiu. Alina Gorghiu a menţionat că speră ca "toţi colegii din coaliţie să respecte calendarul". "A fost un calendar asumat în coaliţie, sper să depăşim momentul acela de mici tachinări în coaliţie, pentru că paternitatea proiectului aparţine unuia sau altuia, e o reformă mult prea importantă pe care România trebuie să o facă. Nicio reformă în România nu a trecut cu unanimităţi, nicio reformă relevantă în România nu a trecut fără să existe şi opinii puternice împotriva acelei legislaţii", a completat Gorghiu. Profesori din cadrul unităţilor de învăţământ cu profil pedagogic au lansat o petiţie prin care cer ca viitoarea Lege a educaţiei să prevadă menţinerea specializării de învăţător în liceele şi colegiile cu profil pedagogic. "Nu credem că se pot echivala anii de pregătire din liceul pedagogic şi completarea procesului de perfecţionare din universitate, adică şapte ani de studiu, doar cu formarea din mediul universitar, adică trei ani", argumentează iniţiatorii petiţiei. Documentul a fost deja semnat de mii de persoane.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Alinuta nu trebuia să se ajungă aici! Dacă un elev încă din clasa a 9a știe că va fi învățător se responsabilizare altfel! Observ apoi diferența majoră între profesori mult mai responsabilizati decât inginerii majoritatea " esuati " în învățământ!

    Legea învățământului nu trebuie dată acum! In nici un caz ! Iohannis, Câmpeanu,Leca etc nu sunt oameni care să înțeleagă această imensă responsabilitate! Singurul om din România care stia cu ce se mănâncă învățământul românesc a fost Funeriu! Cu c5 clase peste ceilalți, chiar și peste Miclea cu aberația lui de 3 ani gimnazial și 5 liceu! Clădirile nu permiteau așa ceva ! Unde să bagi elevii de liceu? 

    2% din PIB pentru invatamant. Ceea mai mare bataie de joc marca PNL. Oricum PNL la viitoarele alegeri va disparea, dar raul facut Romaniei este imens. Coalitia monstruoasa PSD, PNL si UDMR. 33 de ani si au dus Romania la distrugere. Nu tu un spital, o scoala noua, o autostrada care traverseaza tara, nimic, indatorarea tarii pe care neam de neamul nostru nu o va mai putea plati. Furt, h.oti,.e si ma.fi.e asta sunt PSD, PNL si UDMR.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro