ALINA GORGHIU:"Proiectul de abrogare a pensionării anticipate a magistraţilor, bine-venit pentru sistem"

S.B.
Politică / 22 martie 2021

"Proiectul de abrogare a pensionării anticipate a magistraţilor, bine-venit pentru sistem"

Proiectul prin care se abrogă pensionarea anticipată a magistraţilor, "o greşeală făcută în legislatura trecută", este "bine-venit" pentru sistem, a declarat, luni, vicepreşedintele liberal al Senatului Alina Gorghiu, informează Agerpres.

"Sper ca acest proiect să fie bine-venit pentru sistem, CSM-ul l-a încurajat, a fost de acord cu toate punctele pe care noi le-am propus, nu-mi rămâne decât să sper că vom repara în continuare toate greşelile făcute în legislatura trecută, astfel încât să finalizăm anul cu un MCV care nu mai e de actualitate pentru România. Senatul este Cameră decizională, un proiect prin care se abrogă practic această pensionare anticipată, care nu a intrat până acum în vigoare. Ştiţi că de doi ani de zile reuşim să prorogăm termenul intrării în vigoare. La 1 ianuarie 2022, ar fi expirat această prorogare, de aceea am găsit formula împreună cu CSM, care ne-a dat aviz favorabil pe acest proiect de lege, ca, la 1 ianuarie 2022, această prevedere să fie considerată abrogată", a precizat Gorghiu.

Propunerea vizează modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92 din 15 octombrie 2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Comisia juridică din Senat a hotărât, cu majoritate de voturi, adoptarea unui raport de respingere a propunerii legislative prin care se reglementa posibilitatea pensionării anticipate a personalului de specialitate juridică din sistemul judiciar.

Potrivit expunerii de motive, potrivit propunerii legislative, de pensia de serviciu ar fi beneficiat, la cerere, înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani, şi judecătorii, procurorii şi magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi judecătorii şi magistraţii-asistenţi de la Curtea Constituţională, cu o vechime între 20-25 de ani numai în aceste funcţii. "Această dispoziţie va avea ca efect, pe termen scurt, pensionarea unui număr însemnat de judecători şi procurori, situaţie cu un impact major asupra bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor. De asemenea, din cauza insuficienţei numărului magistraţilor, vor fi puse in primejdie şi eficienţa şi calitatea actului de justiţie, precum şi respectarea principiului soluţionării cauzelor într-un termen rezonabil", se arăta în document, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Implementarea face sens : rest,vorbe ..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro