AMBASADOAREA BRÂNDUŞA PREDESCU:"România şi Bulgaria, prieteni adevăraţi şi vecini apropiaţi în Europa"

G.D.
Politică / 1 decembrie 2022

"România şi Bulgaria, prieteni adevăraţi şi vecini apropiaţi în Europa"

Pentru România, Bulgaria este un vecin apropiat, un partener de încredere şi un prieten. Ţările noastre au relaţii bilaterale foarte bune şi un parteneriat aprofundat, susţinut de interesele noastre comune ca state membre ale UE şi aliaţi NATO. Legăturile economice şi comerciale, investiţiile reciproce se extind de la an la an, un avantaj în acest sens fiind apropierea geografică şi un simţ similar al spiritului antreprenorial, a declarat ambasadoarea României în Bulgaria, Brânduşa Predescu, într-un interviu pentru Novinite Insider, publicat astăzi, transmite Agerpres.

Ea şi-a reafirmat speranţa într-o decizie pozitivă privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, reamintind că ambele ţări sunt pe deplin pregătite, după cum au confirmat în mod clar misiunile recente de informare ale experţilor conduse de Comisia Europeană.

În opinia sa, extinderea spaţiului Schengen trebuie să fie pusă într-o nouă perspectivă, mai ales în contextul actual, caracterizat de criza de securitate în curs de desfăşurare generată de agresiunea rusă în Ucraina. ''Este clar, acum mai mult ca niciodată, că o UE sigură, puternică şi rezistentă se bazează pe unitate şi solidaritate. Prin urmare, este important să consolidăm securitatea internă a Uniunii şi să eliminăm orice fragmentare în cadrul spaţiului de liberă circulaţie'', a spus Brânduşa Predescu.

Întrebată cât de mult a afectat pandemia COVID relaţiile dintre Bulgaria şi România, ambasadoarea României a spus că mediul de afaceri a fost obligat la o regândire a modului de a face afaceri în situaţii de criză, ceea ce a generat o creştere impresionantă a volumului schimburilor comerciale bilaterale. Conform datelor statistice româneşti, schimburile totale pe 8 luni au ajuns la o sumă impresionantă de 7,76 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creştere cu aproape 90% faţă de perioada COVID-19.

Ea i-a invitat pe întreprinzătorii bulgari să caute oportunităţi de investiţii mai ales în sectoarele cu dezvoltare rapidă din România, cum ar fi, dar nu exclusiv, energiile regenerabile, IT&C, digitalizarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro