Revista BURSA Construcţiilor

AmCham România solicită autorităţilor modificarea legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 22 aprilie 2016

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) solicită accelerarea procesului de lansare a apelurilor de proiecte din cadrul programelor operaţionale 2014-2020 şi modificarea legislaţiei principale şi secundare din domeniul achiziţiilor publice prin transpunerea la termen a noilor Directive ale Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ Americane în România.

Reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România susţin:

"AmCham România îşi exprimă îngrijorarea atât cu privire la întârzierea lansării apelurilor de proiecte, implicit ghidurile solicitanţilor, în cadrul axelor prioritate aferente programelor operaţionale 2014 - 2020 cu efect negativ asupra gradului de absorbţie, cât şi în ceea ce priveşte transpunerea în dreptul naţional a noilor Directive ale UE în domeniul achiziţiilor publice (clasice şi sectoriale) printr-o nouă legislaţie primară şi una secundară, având în vedere termenul limită indicat de UE, ce a expirat la data de 18 aprilie 2016".

Aceştia solicită Guvernului să facă public modul de combinare a surselor de finanţare, respectiv provenienţa banilor necesari pentru implementarea strategiilor impuse de condiţionalităţile ex-ante vizavi de accesarea fondurilor europene.

Reprezentanţii AmCham consideră necesară o identificare exhaustivă a nevoilor de investiţii pe care România trebuie să le îndeplinească din perspectiva evitării procedurilor de infringement privind netranspunerea directivelor UE în legislaţia naţională într-o serie de domenii prioritare precum mediu, energie, sănătate.

"AmCham România promovează, prin implicarea sa constantă în domeniul achiziţiilor publice şi fondurilor europene, implementarea unor măsuri cu valoare de principiu, cum ar fi eficienţa în cheltuirea fondurilor publice, obţinerea valorii optime în achiziţiile publice, o reformă instituţională reală şi simplificare procedurală, precum şi orientarea sistemului către obţinerea de performanţe economice competitive", a spus Madeline Alexander, liderul grupului de Fonduri europene, achiziţii publice şi PPP din cadrul AmCham România.

De asemenea, pentru evitarea distorsionării pieţei prin utilizarea unor practici neconcurenţiale, reprezentanţii AmCham consideră imperativ necesară introducerea în legislaţia secundară aferenta achiziţiilor publice a două principii importante, respectiv consultări publice obligatorii asupra specificaţiilor tehnice şi analiza comparativă în specificaţiile tehnice.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este o asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 de un grup de companii americane şi care reuneşte, în prezent, peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 200.000 de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro