DIKE

ANALIZĂ RESEARCH AND MARKETSInteligenţa artificială în construcţii, în plină expansiune la nivel mondial

A.V.
Ziarul BURSA #Companii /

Inteligenţa artificială în construcţii, în plină expansiune la nivel mondial

Inteligenţa artificială (IA) în piaţa construcţiilor este în plină expansiune la nivel mondial, potrivit raportului Artificial Intelligence in Construction Market, realizat de societatea irlandeză Research And Markets.

Conform analizei, inteligenţa artificială în piaţa globală a construcţiilor va creşte de la 407,2 milioane de dolari în 2018 la 1,831 miliarde de dolari în 2023, ceea ce înseamnă un avans agregat anual de 35,1%.

Raportul arată că, pe segmentul IA din piaţa construcţiilor, tipul de implementare cloud oferă multiple beneficii, precum costuri operaţionale şi de întreţinere reduse, o complexitate diminuată şi o scalabilitate extinsă.

Vânzătorii majori de IA analizaţi în raport sunt companiile americane IBM, Microsoft, Oracle, Alice Technologies, eSUB, Smartvid.io, Autodesk, Building System Planning, alături de grupul german SAP şi societatea britanică Aurora Computer Services.

Potrivit raportului, furnizorii de IA în construcţii se concentrează pe implementarea de soluţii solide bazate pe cloud pentru clienţii lor, în condiţiile în care multe organizaţii au început să adopte tipul de implementare bazat pe cloud, care este uşor de utilizat şi accesat, respectiv rentabil.

"Preconizăm că tipul de implementare în cloud va avea o cotă de piaţă tot mai mare în perioada supusă analizei", menţionează raportul, adăugând: "În privinţa tehnologiilor, este de aşteptat ca segmentul de învăţare automată (machine learning) şi cel de învăţare profundă (deep learning) să aibă o dimensiune extinsă pe piaţă în anii următori".

Conform raportului, America de Nord este aşteptată să aibă cea mai mare cotă de piaţă în domeniul IA destinat construcţiilor, în perioada menţionată. Regiunea nord-americană a fost mereu fruntaşă în adoptarea de tehnologie, fiind un hub pentru multe companii de construcţii avansate din punct de vedere tehnologic.

Aceste companii au făcut investiţii uriaşe în soluţii de IA pentru piaţa construcţiilor, tot mai mulţi vânzători evoluând în vederea satisfacerii cererii aflate în creştere rapidă, scrie analiza, care preconizează o creştere considerabilă a dimensiunii pieţei din regiune în anii care vin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie