ICT

ANCA DRAGU:"Consiliile de administraţie ale SRR şi SRTV trebuie să fie numite de Parlament"

S.B.
Politică / 22 martie

"Consiliile de administraţie ale SRR şi SRTV trebuie să fie numite de Parlament"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că Parlamentul trebuie să numească Consiliile de administraţie ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, iar acestea, la rândul lor, să numească directorii generali şi preşedinţii CA din cele două instituţii, informează Agerpres.

"Ideal ar fi ca acest proces să fie cât mai apropiat de cel ce există în cadrul Legii societăţilor comerciale şi pe Legea 111 privind guvernanţa corporativă în companiile de stat. Ca atare, ar trebui ca un Consiliu de administraţie să fie numit de Parlament, iar acel Consiliu de administraţie să numească directorul general, preşedintele Consiliului. Deci, ideal ar fi să mergem cât mai aproape de modelele consacrate şi care funcţionează în mediile comerciale", a afirmat, luni, Dragu, la Senat.

Întrebată dacă va exista o depolitizare prin numirea Consiliilor de administraţie de către Parlament, Anca Dragu a răspuns: "Absolut. Contează ca partidele să fie responsabile, să pună pe listă oameni care ştiu să facă lucrul acesta. De fapt, Parlamentul, în România şi în orice ţară din lume, are atribuţii în numirea unor reprezentanţi în diferite instituţii. Asta nu înseamnă că este o numire politizată, înseamnă că este o numire asumată politic, dar politicienii, parlamentarii sunt responsabili atunci când vine vorba de persoanele care ajung pe aceste liste", potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro