ANCHETA PE PIAŢA BANCARĂAmenda primită de Raiffeisen Bank, redusă la 8 milioane de lei

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 aprilie 2012

Amenda primită de Raiffeisen Bank, redusă la 8 milioane de lei

Raiffeisen Bank trebuie să plătească o amendă de opt milioane de lei, către Consiliul Concurenţei (CC), pentru furnizarea de informaţii inexacte, potrivit unei sentinţe irevocabile, dată, în urmă cu două zile, de Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii au admis recursul Rai-ffeisen Bank şi au redus cuantumul amenzii de la 0,7% la 0,4% din cifra de afaceri totală a băncii, aferentă anului financiar 2009, respectiv de la 14 milioane de lei la opt milioane de lei. Cheltuielile de judecătă, în valoa-re de 20.000 lei, urmează să fie plătite de Consiliul Concurenţei către Raiffeisen Bank, potrivit deciziei judecătorilor.

Consiliul Concurenţei a amendat Raiffeisen Bank cu 14 milioane de lei, în anul 2010, pentru furnizarea de informaţii inexacte, în cadrul investigaţiei privind piaţa locală a serviciilor bancare şi interbancare, declanşată în octombrie 2008.

"Informaţiile inexacte (n.r. furnizate de Raiffeisen Bank) s-au referit la activitatea de tranzacţionare privind depozitele plasate şi atrase, la momentul fixingului, de către băncile participante la stabilirea indicilor de referinţă ROBID/ ROBOR în cursul lunii octombrie 2008", potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei din 2010.

Investigaţia demarată de CC pe piaţa bancară de la noi se referă la o suspiciune de înţelegere între băncile participante la sistemul ROBOR, pentru manipularea indicelui, în cursul anului 2008. Eventualele sancţiuni pe care le-ar putea suporta instituţiile de credit de la noi, în cazul existenţei unui cartel, ar putea ajunge până la 10% din cifra de afaceri a celor implicaţi în activităţi anticoncurenţiale.

Raiffeisen Bank nu este singura instituţie de credit amendată de Consiliul Concurenţei, în cadrul investigaţiei pe piaţa bancară, BRD primind, în 2008, o amendă de peste 19 milioane de lei.

Raiffeisen Bank a înregistrat, în 2011, un profit net de 96 milioane de euro, cu 16% mai mult faţă de anul precedent, pe fondul creşterii creditării pe segmentul corporate şi a scăderii împrumuturilor neperformante. Valoarea totală a activelor băncii a urcat, anul trecut, cu 8%, la 5,521 miliarde de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au atata profit dar isi bat joc de angajati.Aceste cuvinte se adreseaza celor din conducerea bancii.Cei care muncesc primesc salarii de mizerie .Salarii de femei de serviciu caruia nu-i trebuie scoala ca sa muncesca undeva.EXISTA O VORBA IN POPOR,, NOI ROMANII NE BATEM JOC UNII DE ALTII SI STRAINII RAD DE NOI " cu gura pana la urechi.De multe ori mie rusine ca sunt roman.Suntem o natie de lasi si de mincinosi de aceea nu ne plac vesticii.Ne meritam soarta pe deplin.In legatura cu Rosia Montana doua cuvinte numai .POLITICIENI DATI AURUL STRAINILOR SI NOI SA RAMANEM CU CIANURA .BRAVO VOUA

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro