Angajaţii Şantierului Naval Galaţi vor salarii mai mari pentru anul viitor

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 15 noiembrie 2012

Angajaţii Şantierului Naval Galaţi vor salarii mai mari pentru anul viitor

Membrii sindicatului şi conducerea Şantierului Naval "Damen" Galaţi s-au aşezat la masa tratativelor pentru a negocia prevederile Contractului Colectiv de Muncă care va fi aplicabil începând cu 1 ianuarie 2013. Dezbaterile au început încă de săptămâna trecută urmând că abia la următoarea întâlnire fiecare dintre cele două tabere să-şi prezinte cerinţele. "Nu vă pot dezvălui deocamdată cu exactitate care sunt cerinţele din partea salariaţilor însă cu siguranţă ne dorim creşteri salariale pentru anul viitor, menţinerea locurilor de muncă şi dacă se poate şi promovări", a declarat Pavel Stelian, liderul sindicatului. Pe de altă parte, domnia sa a recunoscut că salariaţii mai speră să primească, la fel ca şi iarna trecută, ajutoare financiare pentru căldură.

"Pe parcursul discuţiilor vor vedea care va fi cea mai bună ofertă atât pentru noi cât şi pentru patronat. Vom lua în calcul, dacă va fi cazul, şi acceptarea unui pachet salarial care va cuprinde prime, bonusuri sau de ce nu şi ajutoare financiare pentru căldură cum am primit şi la începutul acestui an", a adăugat liderul de sindicat.

Precizăm că, în prezent, salariul mediu tarifar în Şantierul Naval este de 2.400 de lei, la care se adaugă tichetele de masă egale cu numărul de zile lucrătoare din fiecare lună, trei prime acordate de Crăciun, Paşti şi Ziua Navalistului, iar pentru prima dată, în 2012, angajaţii "Damen" Galaţi au mai primit câte 150 lei reprezentând ajutor pentru încălzire.

Şantierul Naval Galaţi are circa 1.900 de salariaţi dintre care circa 1.500 sunt angajaţi pe perioadă nedeterminată, restul având contracte pe perioade limitate. De asemenea pe platforma şantierului mai muncesc şi circa 500 de gălăţeni angajaţi ai firmelor subcontractoare.

În 2011, Şantierul Naval "Damen" a avut o cifră de afaceri de circa 63 de milioane de euro pe care reprezentanţii conducerii au anunţat că o vor înregistra şi în acest an, având programate pentru finalizare 20 de nave.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro