Angel Tîlvăr: "MApN va continua să sprijine poporul turc, în spiritul bunelor relaţii de cooperare"

G.D.
Politică / 6 martie

Angel Tîlvăr: "MApN va continua să sprijine poporul turc, în spiritul bunelor relaţii de cooperare"

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, l-a primit astăzi, 6 martie, la sediul MApN, pe Özgur Kivanç Altan, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, conform MApN.

Potrivit sursei citate, agenda întrevederii s-a axat pe subiecte referitoare la cooperarea bilaterală şi în cadrul NATO, evoluţia situaţiei regionale de securitate din regiunea Mării Negre, cu accent pe evoluţia războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina, şi la intensificarea cooperării în domeniul industriei de apărare.

De asemenea, cei doi oficiali şi-au exprimat sprijinul pentru populaţia afectată de cutremurele devastatoare de luna trecută şi au discutat despre sprijinul acordat de România. "Am prezentat condoleanţe pentru cei care şi-au pierdut viaţa în teribilul seism din Turcia şi am transmis solidaritatea autorităţilor române cu cele turce şi cu poporul turc în aceste momente extrem de dificile. Totodată, am exprimat întreaga deschidere a Ministerului Apărării Naţionale pentru continuarea sprijinului concret oferit poporului turc, în functie de nevoile curente şi în spiritul bunelor relaţii de cooperare şi prietenie dintre cele două ţări", a spus ministrul Angel Tîlvăr.

În ceea ce priveşte aspectele cooperării bilaterale, a fost punctat stadiul excelent al relaţiilor româno-turce în domeniul militar, derulate în cadrul Parteneriatului Strategic existent între cele două ţări.

În încheierea discuţiilor, ministrul apărării naţionale şi ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti au convenit continuarea consultărilor periodice pe teme de interes comun, în scopul dezvoltării relaţiilor de cooperare în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât şi aliat, se mai arată în comunicat.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro