ANRCTariful de interconectare în reţelele de telefonie mobilă - 10 cenţi/minut

C.D.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 martie 2004

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) îşi menţine decizia de reducere la 10 cenţi/minut a tarifelor maxime de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie mobilă operate de "Mobifon" SA şi "Orange România" SA, începînd de la 1 ianuarie 2004, arată un comunicat al autorităţii.

La sfîrşitul anului trecut, ANRC a supus consultării publice două proiecte pentru menţinerea tarifelor de interconectare a celor doi operatori la nivelul de 11 cenţi/minut. Acestea au fost iniţiate în urma solicitărilor primite din partea "Mobifon" SA şi "Orange România" SA. Ţinînd cont că, pe parcursul anului trecut, dolarul s-a devalorizat puternic faţă de euro şi leu, reprezentanţii ANRC au analizat dacă mai este posibilă recuperarea costurilor de furnizare a serviciului la nivelul de 10 cenţi/minut. În urma analizei efectuate, precum şi ţinînd cont de observaţiile primite, ANRC consideră că nu este necesară menţinerea tarifului de interconectare la 11 cenţi/minut. Astfel, cei 10 cenţi/minut asigură recuperarea costurilor de furnizare a serviciului de interconectare.

Avînd în vedere faptul că orice amînare nejustificată a impunerii măsurilor de orientare a tarifelor pe costuri va afecta atît restul furnizorilor, cît şi piaţa în general, ANRC a hotărît retragerea celor două proiecte prin care se menţinea tariful de interconectare la 11 cenţi/minut.

Nivelul de 10 cenţi/minut va fi aplicat pînă la data la care tarifele de interconectare vor fi determinate pe baza unui model de calculaţie a costurilor de tip incremental pe termen lung, aprobat de ANRC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro