ANSVSA, reguli stricte pentru vânzarea cărnii de miel

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 9 aprilie 2021

ANSVSA, reguli stricte pentru vânzarea cărnii de miel

Consumul de carne de miel provenită din surse neverifcate poate reprezenta un pericol pentru sănătate.

Tocmai de aceea autorităţile au fixat un set clar de reguli, privind comercializarea, dar au oferit şi fermierilor ocazia să-şi valorifice direct marfa. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că, în perioada 21 aprilie - 1 mai, se va permite sacrificarea mieilor şi în spaţii amenajate şi autorizate temporar, pe lângă abatoarele autorizate. Carnea de miel din aceste spaţii autorizate temporar este destinată doar consumatorului final şi nu poate fi vândută în magazine sau pieţe.

Potrivit ANSVSA, sacrificarea mieilor se face în unităţi de abatorizare autorizate sanitar-veterinar unde sunt livrate animalele cu stare de sănătate certificată, identificate şi înregistrate, crescute în ferme, localităţi şi zone unde nu evoluează boli transmisibile.

Carcasele rezultate, expertizate sanitar-veterinar şi marcate cu marca de sănătate de formă ovală, se pot comercializa în magazine alimentare, măcelării, pieţe agroalimentare, supermarketuri, unităţi înregistrate sanitar-veterinar: "Pentru perioada 21 aprilie - 1 mai 2021, este permisă sacrificarea mieilor şi în spaţii amenajate şi autorizate temporar.

Aceste spaţii, în care sunt respectate condiţiile prevăzute de legislaţie, se pot organiza de către autorităţile locale, asociaţiile de fermieri etc. Acestea sunt aprobate pentru funcţionare temporară de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţeană şi unde este asigurată supravegherea sanitară veterinară prin medicii veterinari oficiali". Sacrificarea mieilor în spaţiile amenajate temporar se face la solicitarea consumatorului, iar carnea, expertizată sanitar-veterinar şi marcată cu marca de sănătate rotundă, este destinată strict consumatorului final şi nu poate fi comercializată în pieţe sau magazine.

Acolo unde nu există abatoare autorizate şi distanţa până la un astfel de abator este mare, pentru a veni în sprijinul fermierilor care doresc să-şi valorifice animalele, s-a creat posibilitatea amenajării unui spaţiu temporar de sacrificare la ferme. DSVSA judeţeană aprobă funcţionarea unui astfel de spaţiu dacă se pot respecta regulile de igienă, de bunăstare a animalelor şi de eliminare a subproduselor nedestinate consumului uman, rezultate în urma sacrificării. De asemenea, trebuie asigurată supravegherea sanitară, prin medicii veterinari oficiali, pentru controlul animalelor şi al cărnii.

Şi în această situaţie, carnea obţinută în urma sacrificării, expertizată sanitar-veterinar şi marcată cu marca de sănătate rotundă, este destinată strict consumatorului final şi nu poate fi comercializată în pieţe sau magazine. Carnea provenită de la mieii sacrificaţi în gospodărie se va folosi numai pentru consumul familial, subliniază ANSVSA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au distrus si pastele salvatorii Ronaniei

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro