BURSA Analytics

Antibiotice - printre cele mai bune evoluţii din BET-XT

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 21 mai

Antibiotice - printre cele mai bune evoluţii din BET-XT

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 MAI 2024

Compania a raportat un profit în creştere cu 68%, în primul trimestru al anului

Titlurile producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) au înregistrat un randament de 3,94%, în perioada 10-17 mai, în raport cu moneda euro, clasându-se printre titlurile cu cele mai bune randamente din indicele BET - XT, în perioada avută în vedere.

Aprecierea apare în condiţiile în care, compania a raportat rezultate în creştere pentru primele trei luni ale anului. Veniturile totale s-au ridicat la 192,5 milioane lei, cu 13% peste cele din primul trimestru al anului 2023, în vreme ce profitul net a fost de 37,3 milioane lei, mai mare cu 68%, conform raportului emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dinamica veniturilor se datorează creşterii veniturilor realizate în piaţa internaţională, cu 18,7%, până la 77,8 milioane lei, vânzările de produse finite în Danemarca, Canada, Vietnam şi Statele Unite înregistrând un avans de peste 20%, datorită creşterii cantităţilor livrate. Pentru dezvoltarea portofoliului de produse şi îndeplinirea planului "The Future Together", compania a realizat în primele trei luni investiţii de 4,17 milioane de lei, conform unui raport de analiză al societăţii de brokeraj TradeVille.

De la începutul anului şi până la finele săptămânii trecute, acţiunile producătorului de medicamente au avut o creştere de circa 40%, pe fondul rezultatelor financiare în creştere şi a planurilor de investiţii, potrivit brokerilor.

Dintre fondurile de pensii Pilon II doar Metropolitan Life avea acţiuni Antibiotice, la finele lunii martie. Statul Român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53% din producătorul de medicamente din Iaşi, a cărui evaluare bursieră se ridică la circa 1,3 miliarde de lei.

Indici - BET-XT s-a apreciat cu 0,47%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 10 - 17 mai, cu 0,42%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 1,14%, în intervalul 10 - 17 mai, în vreme ce indicele BET-XT s-a apreciat cu 0,47% în perioada menţionată.

Chimcomplex - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de la BVB din intervalul 10 - 17 mai se situează titlurile Chimcomplex, ce au crescut cu 13,58%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Prebet, cu o apreciere de 11,06%, iar pe locul al treilea se află titlurile Condmag, cu o apreciere de 9,10%.

Fonduri de investiţii - randament de 1,1% pentru OTP Expert Clasa L

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 9 - 16 mai, este condus de titlurile OTP Expert Clasa L, cu o apreciere de 1,93%. Titlurile OTP Expert Clasa E au înregistrat de asemenea o apreciere de 1,92%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET-FI Index, care au urcat cu 1,58%.

Bitcoin - creştere de 9,69%

Bitcoin s-a apreciat cu 9,69%, în intervalul 10 - 17 mai, în raport cu moneda euro. Cotaţia aurului a scăzut cu 0,04%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb