Antony Blinken şi Nicolae Ciucă vor participa la expoziţia "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic"

G.D.
Politică / 29 noiembrie 2022

Antony Blinken şi Nicolae Ciucă vor participa la expoziţia "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic"

Secretarul de stat american Antony Blinken şi premierul Nicolae Ciucă vor vizita, astăzi dimineaţa, expoziţia "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic", un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice şi culturale dintre poporul român şi cel american, informează Agerpres.

Expoziţia fotografică itinerantă este realizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi în colaborare cu Universitatea din Craiova.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a contribuit la expoziţie cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie şi din arhiva foto. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu 13 fotografii.

Expoziţia se axează pe tema "Noi, Poporul"/ "We the People" care este faimosul preambul al Constituţiei Statelor Unite şi întruchiparea legăturilor umane care formează punţi de înţelegere şi cooperare între popoare. Diplomaţia şi prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături şi pe valorile comune pe care le înglobează, precizează Ambasada SUA la Bucureşti.

"Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic" este o expoziţie care surprinde pe larg interacţiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului strategic în anul 1997.

Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziţie creează un cadru personal pentru Parteneriatul strategic, din trecut şi din prezent, şi oferă posibilitatea de a experimenta prietenia şi colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod.

Până în prezent, expoziţia fotografică a fost prezentată la Craiova (17 august - 19 septembrie) şi Timişoara (27 septembrie - 24 octombrie).

Din 26 octombrie şi până pe 30 noiembrie, ea este deschisă în Bucureşti.

În continuare, ea "va călători" la Sibiu (8 decembrie 2022 - 10 ianuarie 2023), la Cluj-Napoca (11 ianuarie - 7 februarie 2023), la Iaşi (8 februarie - 7 martie 2023) şi la Constanţa (9 martie - 6 aprilie 2023).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Corect al fi fost sa se numeasca: "Noi, Poporul: 25 de ani cu statut de Maimutze Strategice", caci asta suntem de fapt, in viziunea amerlocilor, iar slugoii damboviteni, caprele lor!

    "Noi, Poporul" - au imprumutat lozinci ceausiste.

    Prin lozinca asta, fie se diferentiaza de "Bobor", fie vorbesc in numele lui. 

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro