ANUL TRECUT Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,2%

G.U.
Macroeconomie / 4 februarie 2021

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,2%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în 2020, ca serie brută, cu 2,2% faţă de anul anterior, conform datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică, transmite Agerpres.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în anul 2020, comparativ cu anul 2019, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 2,2% datorită majorării vânzărilor de produse nealimentare (+5,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8%.

Datele INS arată că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a urcat pe ansamblu cu 5,8% datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+17,3%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,3%). În schimb, vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%, informează Agerpres.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,2% datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,6%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,5%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu decembrie 2019, a înregistrat o majorare pe ansamblu cu 3,4% datorită creşterilor consemnate la vânzările de produse nealimentare (+6,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 4,2% datorită creşterilor la vânzările de produse nealimentare (+6,8%)şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine

specializate a scăzut cu 0,7%.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro