ANUL TRECUTRăducu Petrescu, directorul Direcţiei Juridice, a făcut şi el un pas în spate

(M.G.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 ianuarie 2021

Mihai Constantin, cetăţeanul păgubit în urma unui accident auto care s-a instalat în faţa Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a intrat în greva foamei în semn de protest. Protestul era împotriva ASF, a directorului direcţiei juridice Petrescu Răducu Marian şi a comisiei de soluţionare a petiţilor (Sidonia Ursulean).

Mihai Constantin, cetăţeanul păgubit în urma unui accident auto care s-a instalat în faţa Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a intrat în greva foamei în semn de protest. Protestul era împotriva ASF, a directorului direcţiei juridice Petrescu Răducu Marian şi a comisiei de soluţionare a petiţilor (Sidonia Ursulean).

Un alt om important din ASF care a făcut un pas în spate în finalul anului trecut este Răducu Petrescu, până recent directorul direcţiei juridice din ASF, împotriva căruia un păgubit RCA a şi organizat un protest în faţa instituţiei (vezi mai multe aici).

Petrescu a ocupat funcţia respectivă aproape 6 ani. Din decembrie a rămas însă în continuare într-un scaun important, ca responsabil tot în Direcţia Juridică şi mână dreaptă a Cristinei Zgonea, şeful Serviciului Reglementare şi fosta soţie a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Despre Petrescu, care este şi avocat, economica.net scrie că a fost adus la ASF de către fostul preşedinte Mişu Negriţoiu. Anterior fusese jurist la Allianz Ţiriac.

Recent, un audit al activităţii a arătat că există erori neaşteptate, "ciudate", atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piaţa de capital şi pensii private), cât şi în notele emise de Direcţia Juridică, existând suspiciuni că respectivele erori ar fi fost strecurate intenţionat pentru a da posibilitatea firmelor supravegheate şi vizate de respectivele documente să conteste cu succes eventuale decizii care le-ar dezavantaja. Erorile ar fi fost mai frecvente în cazul sectorului pieţei de capital, însă greşeli "ciudate" în documente au apărut şi în zona asigurărilor.

Prin funcţia sa de director, Răducu Petrescu este unul din cei care ar fi trebuit să constate concertarea fondurilor de investiţii finanţate de SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) prin care s-a preluat ostil un alt SIF, SIF Oltenia (SIF5), unde fondurile respective împreună cu finanţatorii SIF1+SIF4 deţin majoritatea în AGA cu o participaţie cumulată de peste 30%.

Mihaela Cojocaru, director la Reglementare în ASF, eliberată din funcţie

Mihaela Cojocaru, director la direcţia de reglementare şi autorizare din cadrul ASF, a fost şi ea eliberată recent din funcţie, a confirmat pentru BURSA purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Apostol.

Cojocaru preluase funcţia de la Paul Mitroi, după ce acesta se pensionase. Ea se angajase în ASF în ianuarie 2019, după ce anterior a ocupat mai multe pozitii de conducere în companii precum ASTRA Asigurari, CertAsig, Accenture, ASIROM, MediHelp, ARDAF.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Răducu și pașii lui în spate nu sunt suficienți. Corect este să facă mai mulți pași afară din ASF. Răducu și opiniile lui juridice de 2 bani care au distrus oameni mai competenți decât va fi el juristașul de ocazie. Treci înapoi în privat unde nu poți emite aberații juridice

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb