APRECIERE DE 146% ÎN PERIOADA 2 SEPTEMBRIE-2 OCTOMBRIEAGA pentru delistare a impulsionat cotaţia Mefin Sinaia

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 octombrie 2014

AGA pentru delistare a impulsionat cotaţia Mefin Sinaia

Titlurile producătorului de sisteme de injecţie Mefin Sinaia (simbol MEF) s-au apreciat, în perioada 2 septembrie-2 noiembrie cu 146%, ocupând primul loc în topul creşterilor de pe Bursa de Valori Bucureşti, potrivit calculelor ziarului BURSA.

Ion Milea, director general adjunct la Muntenia Global Invest, ne-a declarat că avansul înregistrat de titlurile Mefin în ultima lună a avut la bază convocatorul pentru Adunarea Generală Extraordinară, în care acţionarii trebuie să hotărască dacă societatea va mai rămâne listată la Bursa de Valori sau se va delista. Potrivit domniei sale, creşterea care a început chiar de la publicarea convocatorului (24 septembrie) a determinat tranzacţii pe acest emitent, fiindcă investitorii vizează diferenţa dintre preţul de evaluare şi cel la care ei au cumpărat, în condiţiile în care îşi vor exercita dreptul de retragere.

Şi Simion Tihon, broker la Prime Transaction, este de părere că aprecierea acţiunilor MEF este consecinţa convocării AGA Extrordinară pentru delistarea companiei. "Creşterea cotaţiei acţiunilor MEF s-a oprit, după publicarea raportului evaluatorului, în apropierea preţului de retragere de la tranzacţionare", ne-a declarat domnia sa.

De la anunţarea AGA, investitorii au efectuat 32 de tranzacţii cu 6.010 de titluri MEF, în schimbul a 18.053,25 lei

Evaluatorul Mefin propune ca, dacă AGEA decide delistarea, iar unii acţionarii nu sunt de acord cu hotărârea, în virtutea dreptului de retragere, aceştia să primească 3,2 lei/acţiune, cu peste 160% mai mare faţă de cotaţia de dinaintea publicării convocatorului.

Compania producătoare de piese şi motoare pentru autovehicule a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 100,6 milioane lei, în scădere faţă de anul 2012 (112,1 milioane lei), conform unui raport prezentat pe site-ul companiei. De asemenea, societatea a obţinut un profit net în scădere, de la 5,3 milioane lei în 2012, la doar 842.400 lei în 2013.

În prima jumătate a anului, compania a raportat pierderi de 626.135 lei, faţă de 306.684 lei, în perioada similară a anului anterior.

Dci Walbridge Partners Ltd Cipru are o participaţie de 79,62% din titlurile MEF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro