Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Arabia Saudită îşi deschide porţile turismului

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Arabia Saudită îşi deschide porţile turismului

Regatul Arabiei Saudite a decis să elibereze, pentru prima dată, vize turistice, în cadrul demersurilor de a-şi diversifica sursele de venit.

Deschiderea Arabiei Saudite către turism este piatra de temelie în implementarea "Viziunii 2030", care caută diversificarea economiei ţării şi reducerea dependenţei de petrol.

Excelenţa Sa Abdulaziz M. Al Aifan, ambasadorul Arabiei Saudite în România, a declarat: "Este o zi importantă pentru Arabia Saudită şi ne bucurăm să împărtăşim această zi cu cetăţenii români, care vor putea merge oricând să viziteze Arabia Saudită, accesând sistemul online de vize turistice. Deschiderea Arabiei Saudite către turism face parte din implementarea Viziunii 2030, care caută diversificarea economiei ţării şi reducerea dependenţei de petrol. Până în 2030, obiectivul urmărit este ca turismul să contribuie cu peste 10% la PIB-ul ţării, faţă de 3% cât reprezintă în prezent. Este un obiectiv ambiţios pe care sunt convins că îl vom atinge, iar în 2030 vom avea pes-te 100 de milioane de vizitatori, atrăgând în paralel investiţii şi noi locuri de muncă".

Turiştii autohtoni care îşi doresc să călătorească în Arabia Saudită pot obţine online vize turistice cu intrări multiple în Arabia Saudită şi care au valabilitate de un an.

Arabia Saudită va elibera online vize turistice pentru cetăţeni din 49 de state, dintre care 38 sunt din Europa.

Arabia Saudită le promite turiştilor situri de patrimoniu neexploatate, o autentică experienţă culturală şi frumuseţe naturală. Turiştii vor fi surprinşi şi încântaţi să descopere numeroasele comori ale Arabiei Saudite, mai ales că cinci dintre siturile ţării sunt incluse în Patrimoniul UNESCO, după cum a subliniat domnul Ambasador.

Miliarde de dolari sunt cheltuiţi pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi dezvoltării patrimoniului cultural şi a siturilor de vilegiatură.

Autorităţile din Arabia Saudită au în plan extinderea aeroporturilor pentru a putea întâmpina 150 de milioane de pasageri pe an şi să fie cons-truite 500.000 de camere de hotel în toată ţara, în următorii zece ani.

Până acum, regatul nu elibera vize decât pentru pelerini musulmani la locurile sfinte, expatriaţi şi, de anul trecut, pentru spectatori la evenimente sportive sau concerte.

Anunţul survine la două săptămâni de la atacurile devastatoare cu drone împotriva mai multor infrastructuri petroliere saudite, imputate de Riad şi Washington Iranului şi care au zguduit pieţele energetice globale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS