Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Armament continuă să fie livrat în Libia, în pofida unor angajamente asumate la Conferinţa de la Berlin

B.B.
Internaţional /

Armament continuă să fie livrat în Libia, în pofida unor angajamente asumate la Conferinţa de la Berlin

Livrările de armament către facţiuni rivale din partea unor state străine continuă în Libia, în pofida angajamentelor acestora în cadrul recentei Conferinţe Internaţionale de la Berlin, denunţă duminică ONU, exprimându-şi îngrijorarea faţă de soarta actualului armistiţiu, relatează AFP.

Misiunea ONU în Libia (MANUL) "regretă profund încălcările flagrante şi persistente ale embargoului impus armamentului" prin Rezoluţia 1970 din 2011 a Consiliului de Securitate al ONU, "în pofida angajamentelor ţărilor vizate" asumate la Berlin la 19 ianuarie, se arată într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, "zboruri de mărfuri şi altele" au aterizat în ultimele zece zile pe aeroporturi atât în vestul, cât şi în estul Libiei, cu scopul de a livra beligeranţilor "armament avansat, vehicule blindate, consilieri şi combatanţi".

Lobia, cuprinsă de haos de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi, este sfâşiată în prezent între două puteri rivale - Guvernul de Uniune Naţională (GNA) cu sediul la Tripoli şi recunoscut de ONU, şi mareşalul Khalifa Haftar, cel mai puternic om din estul ţării.

În contextul în care acest conflict ameninţă să degenereze printr-o implicare străină tot mai puternică, participanţii la Conferinţa de la Berlin şi-au asumat mai multe angajamente - inclusiv încetarea livrării de armament.

Aceste ţări au promis totodată se se abţină de la orice amestec în afacerile libiene şi de la orice acţiune susceptibilă să exacerbeze conflictul - precum finanţarea capacităţilor militare sau recrutarea unor mercenari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS