Artego vrea să distribuie un dividend cu randament brut de 5,5%

A.I.
Piaţa de Capital / 24 februarie

Artego vrea să distribuie un dividend cu randament brut de 5,5%

Acţionarii producătorului de articole din cauciu Artego Târgu Jiu (ARTE) sunt convocaţi, la data de 29 martie, în vederea distribuirii din profitul anului trecut a unui dividend de 0,5264 lei/titlu, echivalentul unui randament brut de 5,5%, reiese din convocatorul publicat astăzi de emitent pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform documentului, Artego a obţinut anul trecut un profit net de 10,59 milioane de lei, din care 4,27 milioane de lei urmează să meargă către dividende, 5,43 milioane de lei la alte rezerve, 0,38 milioane lei la alte rezerve din profitul reinvestit, în timp ce suma de 0,5 milioane lei reprezintă acoperirea pierderii contabile rezultată din corecţii.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, este 14 mai, în timp ce data plăţii este 31 mai.

De asemenea, acţionarii vor mai avea pe masă propunerea reducerii capitalului social al Artego de la 22,39 milioane de lei la 20,28 milioane de lei, prin anularea a 0,84 milioane de acţiuni, dobândite în cadrul unui program de derulat de societate.

Tot la adunarea din 29 martie se va alege un membru al Consiliului de Administraţie al Artego, data limită pentru depunerea candidaturilor fiind 17 martie.

Un alt punct de pe ordinea de zi vizează aprobarea unui program de răscumpărare a cel mult 0,81 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 10% din capitalul societăţii, la un preţ minim de 2,5 lei/titlu şi un preţ maxim de 9,5 lei/titlu, acţiunile urmând să fie distribuite către angajaţi.

De asemenea, se solicită acţionarilor prelungirea a două linii de credit contractate de la Unicredit Bank şi Intesa San Paolo Bank.

Acţionarul majoritar al companiei, a cărei valoare de piaţă este de aproape 86 milioane de lei, este Asociaţia Salariaţilor Pas Artego, ce deţine 77,81% din capitalul social al producătorului de articole din cauciuc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro