Artistul şi activistul Ai Weiwei a recreat monumentalul triptic "" "Nuferi" al lui Monet din 650.000 de cărămizi Lego

A.F.
Cultură / 21 martie

Artistul şi activistul Ai Weiwei a recreat monumentalul triptic "" "Nuferi" al lui Monet din 650.000 de cărămizi Lego

Tripticul monumental al lui Claude Monet "Nuferi 1914 -26" a căpătat un nou sens într-o recreaţie gigant, 15 metri lungime, a artistului şi activistului Ai Weiwei pentru noua sa expoziţie din Londra, conform News.ro.

Pensulele lui Monet sunt înlocuite cu aproximativ 650.000 de ştifturi de cărămizi Lego, în 22 de culori vii, în lucrarea de 15 metri lungime care face parte din cea mai mare expoziţie a lui Weiwei, organizată în ultimii opt ani în Marea Britanie, care se deschide luna viitoare.

Intitulată "Water Lilies #1", este cea mai mare operă de artă Lego a celebrului artist de când a început, în 2014, să producă portrete ale prizonierilor politici şi se va întinde pe toată lungimea unuia dintre pereţii galeriei Muzeului de Design din Kensington, în vestul Londrei, unde prima sa expoziţie axată pe design se deschide vineri, 7 aprilie.

În capodopera originală, Monet înfăţişează unul dintre iazurile cu nuferi din grădinile casei sale din Giverny, lângă Paris, una dintr-o serie de picturi cu iazurile cu nuferi de care artistul era îndrăgostit. Cu toate acestea, deşi lucrările sale sunt văzute ca o sărbătoare a lumii naturale, iazul şi grădinile au fost create de om, proiectate şi create de Monet la începutul secolului al XX-lea. El a deviat parţial chiar şi cursul râului Epte din apropiere pentru a-şi perfecţiona peisajul idealizat.

Reinterpretând celebra scenă, Ai Weiwei îşi propune să provoace ideile de realitate şi frumuseţe. Pensulele de ulei sunt înlocuite cu "limbajul depersonalizat al pieselor industriale şi al culorilor", a spus curatorul şef al muzeului, Justin McGuirk, în timp ce "blocurile asemănătoare pixelilor sugerează tehnologii digitale contemporane care sunt esenţiale pentru viaţa modernă şi cu referire la modul în care arta este adesea răspândită în lumea contemporană".

Ai Weiwei a intensificat culorile în comparaţie cu originalul. Şi-a personalizat şi varianta, care a ajuns la muzeu în 10 panouri preasamblate.

"Nuferii #1" va fi văzută alături de o altă lucrare de artă Lego majoră a lui Ai, "Untitled (Lego Incident)", parte dintr-o serie de cinci "câmpuri" extinse în care sute de mii de obiecte vor fi aşezate pe podeaua galeriei. Acest câmp cuprinde mii de cărămizi Lego donate de public după ce Lego a refuzat pentru scurt timp să-i vândă produsele în 2014. O altă lucrare va cuprinde 200.000 de guri de ceainice din porţelan din dinastia Song datând din 960-1279 d.Hr., în timp ce alta conţine 1.600 de unelte neolitice.

Expoziţia "Ai Weiwei: Making Sense" va fi deschisă până la 30 iulie.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro