Abonament gratuit

ASF a amendat cu 90.000 lei acţionarul majoritar al Societăţii de Construcţii Napoca

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

ASF a amendat cu 90.000 lei acţionarul majoritar al Societăţii de Construcţii Napoca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat-o cu suma de 90.000 lei pe Liliana Marchiş, ce deţine indirect 67,38% din Societatea de Construcţii Napoca (NAPO), deoarece nu a depus la ASF documentaţia aferentă ofertei de preluare obligatorii şi nu a derulat operaţiunea, conform prevederilor în vigoare, se arată într-un raport al supraveghetorului pieţei postat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este pentru a treia oară când ASF o sancţionează pe Liliana Marchiş pentru acest motiv, celelalte amenzi din lunile mai şi ianuarie a acestui an fiind de 65.000 lei, respectiv 60.000 lei.

Autoritatea arată că, la data de 29 iunie 2020, conform informaţiilor furnizate de ONRC, Liliana Marchiş deţinea 99,45% din capitalul IT Transilvania Invest după ce, la 10 ianuarie 2019, dobândise 98,42% din companie care, la rândul său, are 67,38% din Societatea de Construcţii Napoca.

"Având în vedere schimbarea controlului indirect, Liliana Marchiş nu a depus la ASF documentaţia aferentă ofertei de preluare obligatorii şi nu a derulat, în termenul de două luni de la data dobândirii, oferta publică de preluare obligatorie a emitentului Societatea de Construcţii Napoca, constatându-se astfel încălcarea prevederilor art. 37 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, termenul legal de lansare a ofertei fiind depăşit cu mai mult de 60 de zile", se arată în notificarea Autorităţii.

Pe lângă amendă, Liliana Marchiş are obligaţia să depună la ASF, în cel mult 15 zile de la emiterea deciziei (care este 8 iulie), singură sau împreună cu persoanele cu care acţionează în mod concertat, documentaţia aferentă ofertei publice de preluare obligatorie a Societăţii de Construcţii Napoca, cerinţă ce a fost formulată de supraveghetorul pieţei şi când s-au aplicat sancţiunile anterioare, dar care nu a fost respectată.

Hotărârea poate fi contestată la ASF în termen de 30 de zile de la data comunicării, ceea ce nu suspendă executarea sancţiunii.

Pentru primele trei luni ale anului, Societatea de Construcţii Napoca a obţinut un profit net de 0,72 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,33 milioane de lei în primul trimestru din 2019, în contextul în care veniturile operaţionale s-au ridicat la 18,84 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cele 8,7 milioane de lei raportate pentru perioada ianuarie - martie a anului trecut.

Titlurile NAPO au o tranzacţionare sporadică la BVB, iar la ultima cotaţie din piaţă înregistrată în data de 16 iunie 2020, de 4,8 lei, capitalizarea Societăţii de Construcţii Napoca se ridică la 29,91 milioane de lei.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie