ASF decide mâine regulamentul pentru listarea Fondului Proprietatea la Londra

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 25 noiembrie 2014

ASF decide mâine regulamentul pentru listarea Fondului Proprietatea la Londra

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va decide miercuri în privinţa regulamentului care ar permite listarea Fondului Proprietatea la Bursa de la Londra, prin intermediul titlurilor de interes, după ce perioada de consultare publică a proiectului de regulament s-a încheiat vineri.

"În funcţie de fluxul principal al observaţiilor pe care le primim din piaţă, vom lua decizia (de adoptare a proiectului de regulament - n.r.) miercuri sau nu. La acest moment nu ştiu exact sinteza (observaţiilor la proiect - n.r.), în direcţia noastră de specialitate se lucrează să vedem care este părerea pieţei (...) Un răspuns în momentul de faţă asupra votului de săptămâna aceasta cu privire la listarea prin certificate de interes (DI-uri) nu poate fi dat, pentru că nici nu ar fi profesionist să-l dau până nu am toate argumentele din piaţă", a declarat Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF responsabil pentru piaţa de capital, citat de Agerpres.

Oficialul ASF a arătat că în piaţa de capital părerile sunt împărţite în privinţa acestui proiect - pe de o parte este teama acţionarilor BVB şi a jucătorilor de pe bursă că o astfel de listare va transfera lichiditatea în cealaltă piaţă, iar principalii indicatori BVB vor scădea, iar pe de altă parte există argumentele şi graficele care arată că listările pe GDR-uri (certificate globale de depozit - n.r.) ale celorlalte companii, Electrica şi Romgaz, nu au influenţat lichiditatea pe bursă. Chiar dacă în primele zile (în cazul Electrica şi Romgaz), lichiditatea s-a mutat puţin la Londra, apoi a avut loc un echilibru într-o perioadă rezonabil de scurtă, a adăugat Ursache.

Întrebat ce posibilităţi ar mai fi pentru listarea FP la Londra, în cazul unui vot negativ ASF în privinţa regulamentului referitor la titlurile de interes, vicepreşedintele ASF a precizat că, în prezent, este în vigoare un regulament de listare duală la care poate apela inclusiv FP.

"Este vorba de ultimul regulament care permite listarea pe baza GDR-urilor. Este adevărat, în acest caz, ai o limită care permite FP o listare de doar o treime din capitalul social la Londra, 1,3 miliarde euro din tot capitalul de 4 miliarde euro", a mai spus Ursache.

FP are ca ţintă pentru listarea la Bursa de la Londra prima parte a lunii decembrie şi, pentru acest demers, ar avea nevoie ca ASF să aprobe în această săptămâna proiectul de regulament privind titlurile de interes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb