ASF îndeamnă potenţialii investitori să se informeze înainte de a investi în piaţa de capital

S.B.
Piaţa de Capital / 17 februarie

ASF îndeamnă potenţialii investitori să se informeze înainte de a investi în piaţa de capital

Autoritatea de Supraveghere Financiară atrage atenţia potenţialilor investitori de a se informa temeinic asupra entităţii cu care doresc să încheie contracte de intermediere, în cazul adoptării deciziei de a efectua operaţiuni cu instrumente financiare (în special cu cele complexe), respectiv de a verifica dacă societatea în cauză este înregistrată în Registrul A.S.F, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Anterior deciziei de a efectua operaţiuni cu instrumente financiare complexe, investitorii trebuie să se asigure că înţeleg mecanismele asociate acestora, nefiind recomandate investiţiile în astfel de instrumente dacă nu deţin cunoştinţe solide în domeniu şi dacă nu îşi permit riscul de a pierde banii investiţi.

A.S.F. atrage atenţia şi asupra faptului că furnizarea de servicii de investiţii sau desfăşurarea de activităţi de investiţii fără a deţine autorizaţia sau aprobarea necesară este incriminată de legislaţia pieţei de capital, fiind considerată infracţiune, cu consecinţele aferente în ceea ce priveşte modalitatea de cercetare şi sancţionare a acestor fapte.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat recent pe site-ul propriu informări către investitori cu privire la faptul că entităţile Green Seeds Marketing S.R.L. şi Cronos Ares Partners S.R.L. nu sunt autorizate de A.S.F. să presteze servicii şi activităţi de investiţii în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Una dintre activităţile desfăşurate de Autoritatea de Supraveghere Financiară în vederea asigurării stabilităţii, competitivităţii şi bunei funcţionări a pieţelor de instrumente financiare, pentru promovarea încrederii în aceste pieţe şi în investiţiile în instrumente financiare, precum şi pentru asigurarea protecţiei operatorilor şi investitorilor împotriva practicilor neloiale, abuzive şi frauduloase este aceea de monitorizare a prestării pe teritoriul României de servicii şi activităţi de investiţii prevăzute de Legea nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, cu modificările şi completările ulterioare, de către entităţi care nu sunt autorizate, în condiţiile expres stipulate de lege să presteze astfel de servicii şi activităţi.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Dar, mă rog frumos , ce responsabilități are ASF în privința supravegherii pieței de capital, inclusiv a operatorilor acesteia ? Nu ar fi normal ca ASF să ia măsuri pentru ca entităților specificate în articol să li se blocheze, legal, activitatea pentru care NU SUNT autorizate? Nu este suficient să atenționeze! Așa cum , în 2019 și 2020 nu a fost suficient să tacă, complice, la făcutele și nefăcutele SIF 1 & Co privind încălcarea gravă a legilor pieței.

  1. corect.

   Ai vorbit exact cand trebuia sa taci. Citeste legea si nu mai debita prostii. Daca nu faci fata ia un pahar de apa rece. Nu te ajuta la nimic insa ai senzatii tari.

   ASF-ul trebuie sa se informeze!

   ASF-ul trebuie sa se restructureze! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro